Talentjes spotten in play-off 2? Van dit elftal verwachten wij alvast leuke dingen ... en er zijn er nog die kansen kunnen krijgen
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 2 reacties

Daan Vekemans, Tyran Ivanof, Rocky Bushiri, Ortwin De Wolf, Daam Foulon en vele anderen zijn de talentjes om naar uit te kijken in play-off 2

Talentjes spotten in play-off 2? Van dit elftal verwachten wij alvast leuke dingen ... en er zijn er nog die kansen kunnen krijgen

Samen met play-off 1 begint ook play-off 2 dit weekend. Bezigheidstherapie voor sommige ploegen, het moment om er iets van te maken voor anderen. En voor enkele jonge talentjes dé kans om te laten zien aan hun respectievelijke teams wat ze in hun mars hebben. Wie mogen we verwachten?

Wie kijkt uit naar play-off 2? Weinig mensen hebben we het gevoel. Maar voor de jeugd is het wel een ideaal moment om zich eens te laten zien. We selecteren er een aantal die mogelijk hun kansen krijgen, al kunnen er altijd nog diamantjes opduiken waar we het niet verwachten.

Doelmannen

In doel zijn er verschillende keepers waar we mogelijk iets van kunnen verwachten. Krijgt de piepjonge Eike Bansen zijn kans bij Zulte Waregem? Wat met Babacar Niasse bij Eupen? Quintijn Steelant is dan weer een toptalent van Beerschot-Wilrijk, kan hij Romo uit doel houden? 

Toch kijken we vooral uit naar Ortwin De Wolf, die op het einde van de reguliere competitie een knappe match keepte bij Lokeren en daarop verder kan bouwen. Zijn selectie voor de nationale beloften is mogelijk een extra stimulans.

Verdedigers

Erdin Demir trekt van Waasland-Beveren naar Zulte Waregem na play-off 2, dus kan Daam Foulon wel eens zijn kans krijgen op de linksachter bij de Waaslanders.

Rijad Sadiku en Rocky Bushiri zijn bij Moeskroen en KV Oostende echte groeibriljanten, waar de centrale verdedigers de voorbije weken slecht presteerden of toch ietwat hun motivatie kwijt lijken. Erik Palmer-Brown maakte een goed debuut bij Kortrijk. En wat met Noam Debaisieux, die op verschillende plekken terechtkan?

Middenveld

Juan Pablo Torres kan bij Sporting Lokeren mogelijk een plaatsje opeisen op het middenveld, zeker gezien de nieuwe blessure voor Overmeire. Hij speelde nog niet zovaak als andere youngsters (Monsecour, Benchaib, Cevallos) bij de Wase club, maar heeft ook het nodige talent.

Ook belangrijke vragen: hoe zet Louis Verstraete zich door bij Waasland-Beveren? Wat mogen we verwachten van Moussa Wagué - onder Makelélé nog niet veel kansen gehad - bij Eupen en quid Tyran Ivanof? Veel zal afhangen van de intenties van De Kerels in play-off 2. Leicester-huurling Kamal Sowah zal zeker zijn kansen krijgen bij OH Leuven.

Aanvallers

Kurt Abrahams was vorig jaar een wervelwind bij STVV, kan hij dat nog eens opnieuw doen in play-off 2? We kijken zeker uit naar wat de piepjonge Daan Vekemans in de spits kan bij OH Leuven. Clément Petit kan dan weer kansen krijgen bij Moeskroen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws