Reactie Sa Pinto niet uit zijn lood te slaan ondanks geruchten over Preud'homme: "Ik ben van plan om voor meerdere jaren te blijven"

Sander De Graeve Jordan Horwood
Sander De Graeve en Jordan Horwood vanuit Gent
| 7 reacties
Sa Pinto niet uit zijn lood te slaan ondanks geruchten over Preud'homme: "Ik ben van plan om voor meerdere jaren te blijven"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ricardo Sa Pinto kon zondagavond opnieuw juichen. Zijn Rouches legden namelijk AA Gent over de knie en zetten de sterke PO1-reeks verder. De Portugees hoopt over enkele maanden met Standard Europa in te gaan.

Dankzij de bekerwinst is Standard al zeker van de Europa League. Maar al enkele weken wordt de naam van succescoach Michel Preud'homme aan de Luikse topclub gelinkt. Sa Pinto blijft er zelfverzekerd onder.

"Zonder verrassing ben ik hier volgend seizoen coach", verkondigde de Standard-trainer zondag. "Ik heb nog een jaar contract en ben al volop met de voorbereiding bezig door sommige jongens (zoals Koutroubis in de plaats van Luyindama, red.) een kans te geven."

Geruchten stoppen

"Ik ben van plan nog een aantal jaar bij Standard te blijven, zoals ik al zei bij mijn aantreden. Nu de goede resultaten volgen, gaan we met het bestuur bekijken wat er nog beter kan richting de toekomst. En wat de geruchten over Preud'homme betreft: ik ben niet diegene die ze kan stoppen. Maar ze zijn niet gezond voor de club, noch voor de spelers, noch voor de supporters."

Bekijk hieronder de volledige persconferentie na Gent-Standard. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties