OHL-coach Pearson voerde liefst 8 wijzigingen door én niet alleen uit tactische overwegingen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Lommel
| 4 reacties

Nigel Pearson wilde tegen Lommel enkele spelers mentale rust geven

OHL-coach Pearson voerde liefst 8 wijzigingen door én niet alleen uit tactische overwegingen
Foto: © photonews

Een statement van coach Nigel Pearson voor de wedstrijd tegen Lommel. 8 nieuwe namen tegenover de verliespartij thuis tegen Westerlo en voor het eerst een 3-5-2 formatie bij de Leuvenaars. Al waren de veranderingen niet meteen een succes (1-1).

OHL kwam via een kopbal van Kehli 0-1 voor, maar na de rust zette Lommel nog orde op zaken met een verdiende gelijkmaker vanop de stip. Bij OHL bleven alleen sluitstuk Thamsatchanan en verdedigers Moore en Duplus staan na de rampzalige 1-3 tegen Westerlo. 

"Vorige week kregen we een pijnlijke nederlaag te verwerken. Het was niet alleen een tactische keuze. Ik vond dat er heel wat spelers mentale rust konden gebruiken", vertelde Pearson na de match in Lommel. "We hebben eens met twee aanvallers gespeeld. Samy (Kehli) scoorde en is op die positie erg nuttig."

Steun fans nodig

Voorlopig nog geen geslaagd experiment dus, want overtuigen kon OHL niet. "Ik wilde eens iets nieuw proberen om de spelers de zaken vanuit een ander standpunt te laten zien. Nu is het zaak van zo snel mogelijk nog eens te winnen. En daarvoor zullen we de steun van onze fans zeker nodig hebben."

Na drie matchen zonder zege en een 6/15 groeit de druk natuurlijk. "De druk die er van de buitenwereld komt, leggen we onszelf ook op", vervolgt de ex-coach van Leicester City. "De spelers willen zo goed mogelijk presteren. Maar we moeten eerlijk durven zeggen dat het beter moet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties