Union en KV Mechelen zorgen voor spektakelrijk laatste kwartier, met twee rode kaarten en verschillende scenario's

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Vorst
| 5 reacties

De partij tussen Union Saint-Gilloise en KV Mechelen heeft een dol slot opgeleverd. KV Mechelen kwam voor rust via een penaltygoal op voorsprong. In een spektakelrijk einde draaiden de rollen om, maar niet helemaal...

Het duel in het Joseph Mariënstadion begon gezapig. Malinwa monopoliseerde de bal. De thuisploeg teerde op de uitbraken van de snelle Niakaté. Langzamerhand groeide KV in de wedstrijd. Storm ging enkele keren vlot zijn man voorbij, maar kon aanvalsleider De Camargo niet bereiken.

Slimme De Camargo

Op het halfuur besloot de Brusselse defensie een handje toe te steken. Een ogenschijnlijke opruimbal werd toch gevaarlijk. Pinto legde zijn armen rond De Camargo, die slim de strafschop uitlokte. Een koud kunstje voor Tainmont, met de doelman op het verkeerde been hing de 0-1 tegen de touwen.

De Mechelse voorsprong was op dat moment verdiend. Matthys kwam even ervoor al dicht bij de 0-1, maar de aanvoerder zag zijn schot afgeblokt worden.

Van 0-1 naar 2-1

De Brusselaars namen een betere start na rust. Concrete kansen op de gelijkmaker kwamen er echter niet uit voort. Dan waren de Maneblussers gevaarlijker. Storm kreeg dé mogelijkheid om de score te verdubbelen. Peyre voorkwam met een ultieme tackel nog meer onheil.

Bij het ingaan van het laatste kwart had de gelijkmaker altijd op het bord moeten staan. Tabekou vergat oog in oog met Verrips te scoren.

De 1-1 viel toch, en wel letterlijk. Niakaté haalde uit het niets uit. Zijn afstandsschot belandde met een knappe boog in de winkelhaak. Iedereen in de hoofdstad met verstomming geslagen.

De traditieclub zette een slotoffensief in, met een beloning. Bij een zoveelste vrijschop - Niakaté was niet zonder fout tegen te houden - kopte Perdichizzi de 2-1 in doel.

Toch nog 2-2!

De potjes kookten in beide kampen over met rode kaarten voor Blijker en Tabekou. Union leek op weg naar zijn tweede driepunter, maar invaller Engvall maakte er in de absolute slotseconden nog 2-2 van.