"Ze verloren niet dankzij de jeugd, de ouderen schoten tekort": Analisten uniform vol lof over de jonkies van RSCA: "Alleen speelt hij héél veel alleen"

"Ze verloren niet dankzij de jeugd, de ouderen schoten tekort": Analisten uniform vol lof over de jonkies van RSCA: "Alleen speelt hij héél veel alleen"
Foto: © photonews

De jeugd van RSC Anderlecht deed het goed tegen STVV. Er werd verloren, maar dat was niet dankzij de jeugd. De analisten waren dan ook vol lof voor diverse jonkies.

"Het interview van Amuzu vond ik geweldig. Hij zei zinnige dingen", aldus Marc Degryse in Extra Time. "Zo'n spelers als hem kom je niet elke week tegen", vulde Charaï meteen in. "Een voorbeeld voor de jeugd, ook in de kleedkamer", aldus Filip Joos.

"Hij moest bijna niet verdedigen en speelde met bravoure, zoals hij ook zijn interview gaf", pikte Degryse opnieuw in. "Hij trok steeds mee naar voren, de voorzet op Santini was echt schitterend. Hij dreigde de hele wedstrijd. Het is niet door de jeugdigheid dat ze verloren hebben zondag. Het waren de ouderen die fouten maakten."

Verschaeren & Doku

Amuzu was overigens niet de enige jongeling die indruk maakte: "Verschaeren was enorm wendbaar, snel en balvast", was Wesley Sonck enthousiast. "Hij zorgde ook voor diepgang en zal zo punten gescoord hebben bij Vanhaezebrouck."

"En ook Doku was in zijn invalbeurt meteen snedig. Ook enorm wendbaar, je ziet meteen wat hij allemaal kan vanuit stand. Het enige manco? Hij speelt heel vaak alleen, dat hoor je ook van de scouts. Maar ja, bij de jeugd is hij gewoon zo goed dat er niets aan te doen is en hij altijd het verschil wil maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties