Analyse Een verdediger geen prioriteit in de winter bij Anderlecht? Een ervaren rot zou toch wel welkom zijn

Een verdediger geen prioriteit in de winter bij Anderlecht? Een ervaren rot zou toch wel welkom zijn
Foto: © photonews

Een verdediger was geen prioriteit bij Anderlecht tijdens de winter. De voorbije zestien speeldagen laten echter iets anders blijken. Paars-wit heeft nood aan een ervaren jongen die de Belgische competitie kent en die in zijn bovenkamer wel weg weet met wat tactische richtlijnen.

Het begint een redelijk hopeloos verhaal te worden achteraan bij Anderlecht. Als je de goals door individuele fouten optelt, gaat het sommetje al snel hoog oplopen. Milic, Vranjes, Sanneh, Bornauw, allemaal maakten ze al fouten. Die laatste zou het beroep verder moeten leren van de jongens rond hem, maar in plaats daarvan slepen ze zijn niveau mee naar beneden.

Te weinig kwaliteit

Marc Coucke mag dan wel zeggen dat Sanneh binnen een aantal jaar in een Europese (sub)topploeg zal spelen, maar daar zijn ze nu niet veel mee. De Gambiaan heeft een aanpassingsperiode nodig. Vranjes, dat is elke keer gokken of het licht even gaat uitgaan en Milic - met alle respect - lijkt niet zijn plaats te hebben bij Anderlecht.

Als ze Bornauw verder willen lanceren, gaan ze deze winter echt wel een man met métier moeten bijhalen. Iemand die de Belgische competitie kent. De naam Nicolas Lombaerts is zelfs al gevallen, maar Coucke weet niet of hij zich nog een speler van Oostende kan riskeren.

Een type Lombaerts?

Nochtans zou hij zijn ex-club een plezier doen door hen van zijn zware contract af te helpen en zou Lombaerts - waar nog wat Belgische clubs naar loeren - het denkelijk wel zien zitten. Alles is beter dan - om extrasportieve redenen - op de Oostendse bank te zitten. De voormalige Rode Duivel weet hoe hij een verdediging moet leiden en is intelligent genoeg om de taken van Vanhaezebrouck om te zetten op het veld.

Het is het type dat ze moeten zoeken. Betaalbaar, maar toch iemand die de jeugd bij de hand kan pakken. En die de Belgische competitie kent, want de tijd begint te dringen. Het probleem ligt intussen immers niet meer vooraan, maar vooral achteraan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties