Wil Anderlecht er bovenop komen, moeten ze deze spelers halen in de wintermercato
Mathias Vranckx
| 72 reacties

Deze versterkingen zijn nodig voor Anderlecht: Benavente, Bezus, ...

Wil Anderlecht er bovenop komen, moeten ze deze spelers halen in de wintermercato

In elke linie kan er wel iets bij in Anderlecht. Vranjes heeft zichzelf onmogelijk gemaakt, Kums kan niet zonder Trebel op het middenveld en Gerkens en Bakkali presteren te wisselvallig. Wat moet RSCA nu juist doen? Wel dit.

Dat er dringend een frisse wind doorheen het Astridpark moet waaien, dat ziet een blinde ook. Maar welke versterkingen Marc Coucke en co best halen, dat vertellen wij u hieronder. 

1) Cristian Benavente (Charleroi)

We beginnen met de Peruviaan van Charleroi. De aanvaller maakt elk jaar zijn goals, zo toonde hij vorige week nog op Anderlecht. In totaal heeft hij er dit seizoen op 19 wedstrijden al acht inliggen. Samen met drie assists is dat een goed rapport.

Hij toont ook telkens zo'n grote wil om te winnen. Zowel tegen kleine als grote tegenstanders, dat is zeer uniek. Met de in Spanje geboren Benavente in de buurt is een bal nooit verloren. Je bent nooit met hem klaar.

Hij denkt ook vanuit het principe: aanvallers vertegenwoordigen de eerste verdedigingslinie. Je zal goed in je geheugen moeten graven om hem al eens over het plein te zien sloffen hebben. 

2) Roman Bezus (STVV)

Stel je even voor: Een paars-wit middenveld bestaande uit de tandem Bezus-Kums-Trebel. Qua naam klinkt dat al niet slecht. Je kan natuurlijk nooit voorspellen of ze elkaar goed zouden aanvoelen, maar er zit wel muziek in. Trebel is de bijter. Kums de overzichtelijke, rustige die zijn troepen aanstuurt en Bezus de man die magistrale passes verstuurt. 

Daar komt nog bij dat Bezus de voorbije weken hier en daar onrechtstreeks liet vallen dat hij graag een verbeterd contract wil op Stayen. Als dit niet gebeurt, staat de poort naar de Belgische hoofdstad open. 

3) Simen Juklerød of Dino Arslanagic (Antwerp) 

Antwerp slikte dit jaar nog maar 18 tegendoelpunten. Het minste van alle Jupiler Pro League-clubs (samen met Racing Genk, nvdr.). Dat is een statistiek die niet zomaar tot stand komt. The Great Old heeft dit te danken aan de uitstekende prestaties van onder andere Simen Juklerød en Dino Arslanagic.

Twee volgende mogelijke transfers voor Anderlecht. De Noorse Juklerød is met zijn snelheid, aanvallende impulsen en vele assists misschien wel de beste linksback van onze competitie. Antwerp deed met hem een toptransfer deze zomer. 

De twintiger vertoeft wel nog maar enkele maanden in en rond Deurne-Noord, dus wordt het ook allesbehalve makkelijk voor Michaël Verschueren om de Noor weg te halen op de Bosuil. 

Een andere optie is natuurlijk Dino Arslanagic. De laatste weken zagen we de Belgische Bosniër niet meer terug op de wedstrijdbladen van Bölöni, maar het moet wel gezegd worden dat de ex-Standardspeler het in de eerste 17 speeldagen samen met Jelle Van Damme erg goed deed centraal achterin. 

Van Damme halen, dat ziet Anderlecht natuurlijk niet echt zitten gezien zijn verleden en leeftijd. Arslanagic is waarschijnlijk ook een goedkopere optie dan Juklerød. 

Dit zijn allemaal vrij grote namen. Dat beseffen we, maar Anderlecht zal zulke kalibers moeten halen, want in het buitenland worden de meeste spelers met de jaren onbetaalbaarder. Hou het op eigen bodem, Anderlecht! Sommige jongens zouden jullie nog wel eens positief kunnen verrassen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties