cluClub Brugge
stvSTVV
Hans Vanaken (pen) 76'
1-0
Datum: 02/03/2019 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Jan Breydel
Niet mooi, wél verdiend: Club Brugge kan volop profiteren van Genks puntenverlies, STVV voelt hete adem op weg naar PO1
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge
| 0 reacties

Club Brugge 1-0 STVV

Niet mooi, wél verdiend: Club Brugge kan volop profiteren van Genks puntenverlies, STVV voelt hete adem op weg naar PO1

Vanop de stip telt ook. Dat is de boodschap die Club Brugge best onthoudt na een blauw-zwarte regen aan gemiste doelkansen, maar wel mét een late winning goal van Gouden Schoen Hans Vanaken. Het werd op Jan Breydel uiteindelijk 1-0 tegen STVV.

De laatste zaterdagmatch bracht geen verrassingen: Mechele en Dennis waren niet fit, dus namen Poulain en Vlietinck hun plaats in. Twijfelgevallen Wesley en Vormer stonden ook gewoon mee aan de aftrap. Brys gooide zijn type-elftal in de strijd, met als enige noot Teixeira die de voorkeur kreeg op De Petter.

Het wedstrijdbeeld? Meer van hetzelfde: weinig of geen verrassingen. Club Brugge dicteerde in alle linies het tempo, STVV hield de rangen gesloten met quasi de hele ploeg steevast achter de bal en het veld op Jan Breydel, ja, dat lag er nog altijd even abominabel bij.

Oh ja, niet te vergeten. Club Brugge blijft - zoals wel vaker dit seizoen - enorm morsen met de vele kansen die ze creëren. Diatta, Vormer, Wesley, Schrijvers... Allemaal waagden ze hun poging, allemaal konden ze de netten niet doen trillen. Doelman Steppe stond weliswaar stevig in zijn schoenen, maar het lag toch echt weer vooral aan die krakkemikkige afwerking van de regerende landskampioen.

De klok deed het voetbal trouwens absoluut geen goed. Steeds minder doelkansen, steeds meer overtredingen. Scheidsrechter Laforge besloot dan ook nog eens in te grijpen bij de kleinste foutjes, tot groot ongenoegen van het publiek. Zij hadden over het algemeen een zwakke eerste helft gezien.

Voor het mooiste hoogtepunt van de hele wedstrijd kwamen we uiteindelijk terecht op het uur. Denswil weet maar al te goed dat hij buskruit in de benen heeft en besloot vanop ruim 30 meter eens uit te halen: pardoes op de dwarsligger. Een absolute wereldgoal die er nét geen was.

Die bliksemschicht was er maar één van vele in de blauw-zwarte regen aan kansen. Vanaken, Diatta, Vormer, Wesley... Maar net als in de eerste helft: allemaal waagden ze hun poging, allemaal konden ze de netten niet doen trillen. De Truienaars speelden ondertussen werkelijk geen enkele kans bij elkaar.

En toch... Tóch kreeg Club Brugge uiteindelijk nog waar het recht op had, met een strafschop dan maar. De Petter - amper vijf minuten op het veld - trok Wesley neer in de zestien en Vanaken profiteerde vanop de stip: 1-0. Een mager slotoffensiefje zou nog tot een exact dezelfde eindscore leiden.

Club Brugge profiteert dus ten volste van de draw eerder op de avond en komt op zes punten van leider Genk (amper drie in de play-offs), STVV zal de resultaten van hun rechtstreekse concurrenten voor play -off 1 morgen nog door de vingers moeten aanzien.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Horvath Ethan 90' 6
Amrabat Sofyan 90' 7
Poulain Benoit   90' 5
Denswil Stefano 90' 7
Vlietinck Thibault 86' 6
Rits Mats 90' 6
Vanaken Hans 90' 6
Diatta Krepin   90' 6
Vormer Ruud 90' 6
Wesley 87' 7
Schrijvers Siebe 89' 7
  Bank G Beoordeel
Cools Dion 4'  
Vossen Jelle 3'  
Nakamba Marvelous 1'  
Openda Lois -  
Letica Karlo -  
Rezaei Kaveh -  
Ngonge Cyril -  

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Steppe Kenny 90' -
Tomiyasu Takehiro 90' -
Teixeira Jorge   90' -
García Tena Pol 90' -
Asamoah Samuel 90' -
Botaka Jordan   90' -
De Sart Alexis   82' -
Sankhon Ibrahima   70' -
Acolatse Elton 90' -
Kamada Daichi 90' -
Boli Yohan   90' -
  Bank G Beoordeel
De Petter Steven   20' -
Ceballos Cristian 8'  
Sylla Diallo Mamadou -  
Pirard Lucas -  
Sekine Takahiro -  
Mmaee Samy -  
Kinoshita Kosuke -  
Herbeleef Club Brugge - STVV

Vooraf