Penalty of niet, Club Brugge won simpelweg verdiend: "Soms ook eens geluk aan onze kant"
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge
| 134 reacties

Matchwinnaar Vanaken trekt Club Brugge met penaltygoal over de streep tegen STVV

Penalty of niet, Club Brugge won simpelweg verdiend: "Soms ook eens geluk aan onze kant"

Club Brugge bleef maar kansen versieren tegen STVV, werkelijk niets wilde erin gaan. Tot Gouden Schoen Hans Vanaken in minuut 76 dan maar vanop de stip voor de verlossing zorgde. "We hebben het ook gewoon verdiend."

"De fout gebeurde achter mij, dus ik had eigenlijk zelfs geen idee of het penalty was", bekende Vanaken direct na afloop. "Trekken en duwen bij zo'n cornerfase is altijd gevaarlijk. De scheidsrechter floot meteen en de VAR moest er niet aan te pas komen, dus ik ga ervan uit dat het wel correct was."

De Gouden Schoen stuurde doelman Steppe vervolgens naar de verkeerde kant en werd zo alsnog de matchwinnaar van Club. "Het kon vroeger ook hé", pikt hij in. "Het was zeker een verlossing, maar we hebben het ook wel zelf geforceerd. Soms mag het geluk ook eens aan onze kant zijn."

Bijkomende plus: de kloof met leider Genk bedraagt nu nog 'maar' zes punten. "We kenden hun uitslag al voor we op het veld stapten, ja. Dat geeft een boost, maar we moesten vooral zelf nog altijd winnen. Het was de laatste weken ons doel om die kloof te verkleinen en dat lukt nu ook. Ideaal", besloot Vanaken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties