Analist spreekt zich uit: "Ik denk niet dat Rutten en Arnesen in de titel geloven"
Redactie
| 3 reacties

Peter Vandenbempt spreekt zich uit over de titelkansen van Anderlecht

Analist spreekt zich uit: "Ik denk niet dat Rutten en Arnesen in de titel geloven"
Foto: © photonews

PO1 staat voor de deur. Peter Vandenbempt mocht zich bij Sporza uitlaten over de kansen van Anderlecht en hij ziet de hoofdstedelingen niet als een volwaardige titelkandidaat. Wel heeft hij lof voor de defensieve stabiliteit die er onder Fred Rutten is gekomen.

Over de inbreng van Fred Rutten heeft de analist het volgende te zeggen: “De grote verdienste van Fred Rutten is dat hij voor de pragmatische aanpak heeft gekozen. Ik denk niet dat hij ongelofelijk hoog oploopt met de pure kwaliteit van de totale kern”. Rutten zou overigens niet alleen staan met die mening. “Ik denk dat Frank Arnesen daar ook min of meer zo over denkt. Ik denk niet dat zij geloven dat ze met deze ploeg kampioen kunnen worden”.

Dat de coach voor een stabiele defensie heeft kunnen zorgen, heeft er volgens Vandenbempt toe geleid dat het vertrouwen van de hele ploeg stillaan gegroeid is. Verschaeren is ontbolsterd, en spelers als Kums halen stilaan weer hun beste niveau. Hierdoor heeft Rutten resultaten kunnen behalen en de goede afloop van de reguliere competitie in gang kunnen zetten.Verder oppert Vandenbempt dat Rutten er door de goede uitslagen mee wegkomt dat de jeugd even niet meer de grootste prioriteit is. Hoewel Verschaeren zich meer dan ooit heeft kunnen manifesteren, komen jongeren als Amuzu en Saelemaekers onder de huidige trainer veel minder aan de bak. De defensief betere Appiah heeft na lange tijd zijn plek op de rechtsachter opnieuw veroverd ten koste van zijn jongere concurrent.

Dit alles kaderde volgens de analist in de gewijzigde filosofie. Het belangrijkste was even om resultaten te behalen, met meer discipline en op een behoudende manier. Rutten heeft dus gedaan wat hem gevraagd is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties