Michel Louwagie wil dat Gent andere ploegen pijn doet en geeft criticasters lik op stuk

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 6 reacties
Michel Louwagie wil dat Gent andere ploegen pijn doet en geeft criticasters lik op stuk
Foto: © photonews

Gent is de enige ploeg in play-off 1 die nog op twee fronten actief is. Algemeen manager Michel Louwagie wil dat zijn team vol voor de bekerwinst gaat en stelt de derde of vierde plek als doel voorop.

Zondag starten de play-offs voor Gent met de altijd lastige verplaatsing naar rivaal Club Brugge. "Wij beginnen graag bij onze moeilijkste tegenstander", aldus Louwagie bij Het Laatste Nieuws

Pijn doen

De algemeen manager van de Buffalo's spreekt ook expliciet zijn ambities uit voor de play-offs. "Een club als Gent moet bij de eerste drie of vier eindigen. Je ranking is belangrijk voor de tv-rechten, het prestige, ons imago, de waarde van de spelers en de continuïteit."

"We hebben ook bewezen dat we de PO 1-ploegen pijn kunnen doen. Noem ze maar op, we hebben ze allemaal even pijn gedaan, van de eerste tot de laatste."

Dat Gent zich pas in de slotwedstrijd kon verzekeren van een plaats bij de eerste zes werd soms geweten aan een mislukte transferzomer van de Oost-Vlaamse club. "In de beslissende wedstrijd op STVV stonden er vier spelers op het veld die vorige zomer getransfereerd zijn, plus nog twee die er in de winter bijkwamen. Als zes van de elf nieuwkomers zijn, denk ik dat je mag zeggen dat er niet zo slecht gewerkt is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties