Datum: 31/03/2019 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Het Kuipje
Verwoede Westelse pogingen matig beloond in 1B-duel in play-offs
Kevin Vanbuggenhout Hannes Van Gael
Kevin Vanbuggenhout en Hannes Van Gael vanuit Westerlo
| 0 reacties

Beerschot Wilrijk houdt stand ondanks druk van Westerlo

Verwoede Westelse pogingen matig beloond in 1B-duel in play-offs
Foto: © photonews

Westerlo mocht aan play-off 2 beginnen omdat het knap de top vier haalde in 1B. Beerschot Wilrijk moet er ook in aantreden na de gemiste promotie. Een heel andere insteek, die toch ook wel op het veld te zien was. Desondanks slaagde Beerschot Wilrijk erin een punt weg te kapen.

De Kemphanen, één van de weinigen die blij zijn om in play-off 2 te spelen, wilden hun thuispubliek wel plezieren en toonden drive naar voren in het openingskwartier. Voor het overige was er niet veel wereldschokkends te aanschouwen in 't Kuipje, want gekadreerde schoten lieten op zich wachten.

Net niet voor Abrahams

Vanhamel bracht er wel wat spanning in. De doelman van Beerschot Wilrijk gaf de bal pardoes in de voeten van Abrahams. De hoek was iets te scherp voor de Zuid-Afrikaan om de bal nog in doel te deponeren. De bezoekers waren na 25 minuten nog niet vaak aan het doel van Van Langendonck geweest, maar hadden ook slechts één prik nodig om te scoren.

Brogno profiteerde optimaal van Westels balverlies. Verdediger en doelman omzeilde hij beheerst en het stond 0-1. Het derde kwartier bracht wel nog een reactie van de nummer vier uit eerste klasse B. Op voorzet van Van Eenoo had Petrov een aardige kopbal in huis. Vanhamel pakte desalniettemin klemvast. Deze had op een botsend schot van Brüls in de rechterhoek geen verhaal.

Overlopen van de kwaliteit deed deze partij niet: het was een typische wedstrijd uit play-off 2. Met weliswaar een Beerschot Wilrijk dat bij periodes iets beter in de match zat dan voor rust. Tissoudali zette zich tweemaal door voor de Mannekes. Eerst maakte Van Langendonck zijn voorzetschot onschadelijk. Bij een volgende poging schudde de thuisdoelman pas echt een fraaie save uit zijn mouwen.

Westerlo zet toch weer aan

Dit terwijl het gaandeweg toch weer Westerlo was dat het meest op de poort klopte. Beerschot Wilrijk overleefde een gevaarlijk standje voor doel, ook met dank aan Abrahams die deze keer toch echt zijn schot tussen de palen had moeten krijgen.

Die laatste lag wel dikwijls aan de basis van Kempense dreiging. Zo was er in de laatste tien minuten nog een uitstekende actie nadat Brüls voor de aanvoer had gezorgd. Een ferme uithaal van Abrahams trof de binnenkant van de paal. In de slotfase bleef de druk van Westerlo constant aanhouden. Toch werd het - niet voor het eerst dit seizoen - een gelijkspel tussen deze twee teams.

Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' -
Van Den Bogaert Bryan 90' -
Biset Maxime 90' -
Dewaele Gilles 90' -
Antunes Fabien A   90' -
Ghandri Nader 90' -
Abrahams Kurt 90' -
Van Eenoo Lukas 90' -
Brüls Christian 90' -
Petrov Sava 90' -
Naessens Jens 90' -
  Bank G Beoordeel
Corstjens Wouter -  
Van Hout Kristof -  
De Schryver Guillaume -  
Buyl Stephen -  
Janssens Christophe -  
Rommens Nicolas -  
Soumah Noel -  

Beerschot Beerschot

  Speler G Beoordeel
Vanhamel Mike 90' -
Mboko Ayrton   90' -
Van Den Bergh Jan 90' -
Prychynenko Denis 0'  
Grisez Gregory 90' -
Van Hyfte Tom   90' -
Maes Alexander 61' -
Hoffer Erwin 54' -
Brogno Loris 90' -
Tissoudali Tarik 90' -
Vanzeir Dante A 80' -
  Bank G Beoordeel
Placca Fessou Euloge 36' -
De Mets Gertjan 29' -
Bughridze Irakli 10' -
Lejoly Antoine -  
Bourdin Pierre -  
De Jonghe Jimmy -  
Messoudi Mohamed -  
Herbeleef Westerlo - Beerschot

Vooraf