Pirard laat zich uit over de concurrentiestrijd met Steppe en denkt na over volgend seizoen

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Pirard laat zich uit over de concurrentiestrijd met Steppe en denkt na over volgend seizoen

Volg STVV nu via WhatsApp!

Sint-Truiden wordt vaak omschreven als dé seizoensrevelatie van 2018/19. Eerste doelman Kenny Steppe had daar een groot aandeel in. De keerzijde van de medaille is dan dat Lucas Pirard, ook een goede doelman, tevreden moet zijn met een statuut als invaller.

Kenny Steppe viel tegen Charleroi geblesseerd uit en toen nam Lucas Pirard zijn plaats over. Die doet wat er van een tweede doelman verwacht wordt, maar toch zou hij graag gewoon weer zelf eerste keus zijn. "Ik wil volgend seizoen voor een team keepen waar ik speel, dat is mijn prioriteit", aldus Pirard in Het Belang van Limburg

Goede band met Steppe

"Ik kan me niet permitteren om nog een jaar op de bank te zitten. Aan het financiële plaatje denk ik niet zozeer. Ik wil vooral weer eerste keus worden. Dat kan best bij STVV zijn, maar ook elders."

Het lot van een doelman... Je kan goed zijn, maar als de andere beter (bezig) is kom je niet aan spelen toe. Dat is nu het geval met Pirard en Steppe. "De coach beslist wie er speelt. In het begin had ik het er best moeilijk mee toen me verteld werd dat Kenny de voorkeur kreeg, maar gaandeweg leerde ik het accepteren. Steppe en ik hebben een goede band, hoor", zei Pirard over de relatie tussen hem en Kenny Steppe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties