Interview Georges Heylens over Anderlecht: "De helft van de ploeg gaat niet tot het uiterste"

Bart Somers
Bart Somers
| 8 reacties
Georges Heylens over Anderlecht: "De helft van de ploeg gaat niet tot het uiterste"
Foto: © photonews

Sporting Anderlecht is het afgelopen seizoen van eigenaar veranderd, maar de resultaten zijn niet beter dan voorheen, wel integendeel! Paars-wit heeft moeite gehad om zich te kwalificeren voor play-off 1 en nu deze bezig zijn, presteert de ploeg heel bleekjes.

Anderlecht-icoon Georges Heylens maakt ons duidelijk dat hij er het hart van in is: "Over de helft van de spelers kan ik zeggen dat ze niet tot het uiterste gaan".  Een strenge bewering, maar de drie opeenvolgende nederlagen van de Brusselaars lijken hem gelijk te geven.

Een andere vaststelling: het stadion is niet meer zo goed gevuld als voorheen.  Voor de topper tegen Club Brugge waren er twee uur voor de wedstrijd nog plaatsen over: "Waarom zijn er maar 15.000, 16.000 of 17.000 toeschouwers aanwezig? Omdat mensen zich met hun spelers willen identificeren. Toch heeft deze club de potentie om elke wedstrijd zijn stadion uit te verkopen."

Jongeren

Volgens onze gesprekspartner moet de clubleiding het over een totaal andere boeg gooien: "Om weer een topclub te worden, moet je een topclub opbouwen. Onze ploeg mag niet enkel uit buitenlanders bestaan. Het opleidingscentrum loopt over van de kwaliteit. Om daar de vruchten van te kunnen plukken, moeten mensen echter hun verantwoordelijkheid nemen. Sommigen in Neerpede moeten tegen de leiders zeggen: "Kijk, hier is een talent, en hier nog een, en hier nog een.  Geven we genoeg krediet aan jonge spelers?"

Yari Verschaeren is de afgelopen weken weliswaar boven water gekomen. "Maar hij is de enige", reageert de voormalige Anderlecht-verdediger.

Coach

De redenering van Georges Heylens houdt niet op bij de spelers. Volgens hem moet de coach ook een Belg zijn: "Laten we eerst proberen om iemand te vinden in de rangen van de club!"  Fred Rutten geniet natuurlijk niet echt zijn steun: "Met de resultaten die hij behaalt, reikt hij zelf de stok aan om mee geslagen te worden. Als de coach alles geeft wat hij heeft, moet hij slagen. Hij moet binnenkomen en zeggen: "Ik kom en breng iets mee. Tot nu toe zie ik dat niet gebeuren."

De coach die het vaakst wordt aangehaald om Fred Rutten volgend seizoen op te volgen is Kasper Hjulmand. Hij heeft de Deense nationaliteit.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties