Verschueren twijfelt ook: "We hadden gedacht relatief makkelijk Europees voetbal te halen"

Verschueren twijfelt ook: "We hadden gedacht relatief makkelijk Europees voetbal te halen"
Foto: © photonews

De voorzitter was met vakantie en dus kwam Michael Verschueren zondagavond in het oog van de storm te staan. Alleen, zonder enige hulp, trotseerde hij de woedende fans. "

Verschueren had dit scenario niet ingecalculeerd. "De laatste wedstrijden van de reguliere competitie gaven ons hoop", zei hij aan HLN. "We hadden gedacht om relatief makkelijk Europees voetbal af te dwingen. Meer nog - we droomden zelfs van de tweede plaats. En zie nu..."

Tegen Antwerp was het niet goed. De oplossing ligt ook niet voor de hand. "Morgenochtend samenkomen met de staf en de sportieve mensen en zien of we een manier vinden om... Ik begrijp de ontgoocheling van de supporters, maar we moeten dit seizoen nu eenmaal uitzweten. De inhoud van de gezangen van de fans wijt ik aan de emotionele reactie."

Europees voetbal missen, zou een probleem zijn

Maar wat gebeurt er bij de slechtst mogelijke - en ineens heel realistische - afloop? "Europees voetbal missen, zou een probleem zijn. Dat moeten we zien te vermijden. Zo'n scenario zal een gat slaan in de begroting. In dat geval zullen we onze strategie moeten herbekijken. Maar Anderlecht zal nooit vergaan. Ik en de hele club blijven strijdvaardig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties