Analyse Moeskroen zakt in elkaar in play-off 2, wij zoeken een verklaring

Bart Somers
Bart Somers
| 2 reacties
Moeskroen zakt in elkaar in play-off 2, wij zoeken een verklaring

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Moeskroen, ongeslagen in 2019 tijdens de reguliere competitie, verliest match na match in PO2. Zaterdag tegen Cercle Brugge (2-3) al voor de 3de keer op rij. Het rapport: 0 op 9 in groep B.

Sinds begin 2019 versloeg Excel Moeskroen Genk, Gent, FC Brugge in de klassieke fase van de Jupiler Pro League.  Het speelde ook gelijk op het veld van Standard.  Maar sinds de start van play-off 2 zijn de Hurlus daar niet meer in geslaagd.  Ze verloren van Kortrijk, Union en Cercle.  Wij proberen een verklaring te vinden.

Afwezigheden

Moeskroen is sinds de start van de play-offs niet meer voltallig. Het moest het redden zonder verschillende basisspelers. Manuel Benson heeft een meniscusoperatie ondergaan en zijn seizoen is voorbij. Mbaye Leye, Taiwo Awoniyi en Selim Amallah zitten ook in de ziekenboeg. In totaal vertegenwoordigen deze vier spelers meer dan 54% van de doelpunten van hun team tijdens de reguliere competitie. Samen scoorden ze 18 van de 33 Moeskroense goals.

Mergim Vojovoda en Noé Dussenne hebben ook een wedstrijd gemist door blessures. Franck Boya was geschorst tijdens de meest recente ontmoeting.  Dat is niet niks.

Vervangers

Tot nu toe hebben de vervangers niet echt aan de verwachtingen voldaan. Het is in dit soort situaties dat we kunnenvaststellen dat de kern van de Hurlus niet erg groot is.

Het bewijs: Bernd Storck moest veel jongeren gebruiken om zijn opstelling rond te krijgen. Sommigen van hen hadden zelfs de gelegenheid om van hun eerste minuten met de eerste ploeg te proeven. Dat is het geval voor Mathéo Vroman.

Transfers

Het akkoord tussen Selim Amallah en Standard bewijst dit. De beste spelers in de kern zitten waarschijnlijk al met een transfer in hun hoofd. Vreemd genoeg staat het merendeel van hen momenteel langs de kant.

Jean Butez is een uitzondering. Maar tegen Cercle maakte hij twee fouten die tot een nederlaag leidden. Dat is wreed omdat hij een uitzonderlijk seizoen heeft gedraaid. Maar kijk, het einde van de competitie nadert en dat kan in de hoofden van de mensen spelen.

Licentie

Het is tijd om de licenties te halen. Moeskroen is echter gebuisd voor zijn toelatingsexamen. De club wordt ervan verdacht indirect te worden geleid door een spelersmakelaar, wat verboden is. Dit creëert geen klimaat van sereniteit binnen de club en de spelers kunnen eronder lijden.

Contracten

Een andere bron van onzekerheid is dat negen spelers en de coach zelf volgende zomer einde contract zijn.  De meesten weten niet wat de toekomst hen brengt.  Het is niet het ideale kader om bevrijd te spelen.

Bovendien hebben verschillende Hurlus soms publiekelijk gepleit voor een contractverlenging van voor Bernd Storck. De directie heeft al met de T1 rond de tafel gezeten. Maar de Duitser kijkt momenteel de kat uit de boom. Hij is zelf van mening dat het beter is te wachten tot de licentie in orde is en de verbintenissen van verschillende spelers worden verlengd. Of wacht hij op een beter voorstel, uit Moeskroen of elders?

Resultaten

Drie nederlagen op een rij, het kan een ploeg mentaal kraken. Hoewel Moeskroen gezwind op de golven surfte tijdens het einde van de reguliere competitie, zijn ze nu in een negatieve draaikolk terechtgekomen. Een negatieve reeks doorbreken is waarschijnlijk de zwaarste opdracht die er is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties