Michael Verschueren over het lot van de trainer, de afwezige Coucke en Europees voetbal

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties
Michael Verschueren over het lot van de trainer, de afwezige Coucke en Europees voetbal

De top drie heeft Anderlecht al moeten laten schieten, nu probeert de club zich te focussen op het behalen van Europees voetbal. Michael Verschueren licht toe.

De 0 op 9 in het begin van de play-offs overkwam Anderlecht nog nooit en het zou ook de eerste keer in 55 jaar zijn moest de club naast Europees voetbal grijpen. En wat als dat niet gebeurt? Verschueren maakt de vergelijking met Ajax. 

"Ajax heeft buiten de finale van de Europa League ook magere jaren gekend, nu staan ze in de kwartfinale van de Champions League. Wij hebben ook zo een plan, dat kan spelers charmeren. Al geef ik toe dat het voor onze 'ons merk niet goed is om Europees voetbal te missen", aldus de algemeen manager van RSCA in Het Laatste Nieuws.

De trainer

De resultaten onder Rutten zijn zwak, maar de Nederlander staat volgens Verschueren niet ter discussie. "Volgens mij ligt het probleem niet bij hem. De groep steunt hem, zijn keuzes zijn logisch, zijn trainingen zijn goed."

"We spraken af dat we het seizoen uitdoen met Fred. En dat we daarna rond de tafel zitten over de toekomst. We gaan ons in de mate van het mogelijke daaraan houden", zei Verschueren. Honders procent zeker is Verschueren dus niet en bij Vanhaezebrouck werd er tot net voor zijn ontslag ook nog beweerd dat de trainer niet ter discussie stond.

Coucke

Het is Verschueren die nu de pispaal is bij Anderlecht want voorzitter Marc Coucke is op vakantie. "Hij werkt dag en nacht voor de club, het is fout te zeggen dat hij er uitgerekend nu niet is. Zijn verlof was al zes maanden gepland, hij heeft veel geïnvesteerd om de club te laten draaien. Het is niet correct om zo te oordelen", besloot Verschueren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties