Ook Serge Gumienny heeft zijn mening over de zaak Malinovskyi

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 43 reacties
Ook Serge Gumienny heeft zijn mening over de zaak Malinovskyi
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

De meningen over het schorsingsvoorstel van Malinovskyi zijn nauwelijks verdeeld. Niemand begrijpt er het fijne van. Ook ex-topref Serge Gumienny kan de zeven schorsingsdagen maar moeilijk vatten.

"Die strafvordering is buiten alle proporties en tegen alle logica in", zei Serge Gumienny in Het Laatste Nieuws. "Op tv werd zondag nog gezegd dat hier alleen een straf voor volgt als je nooit gevoetbald hebt. De bondsprocureur had precies nog nooit een voetbalmatch gezien."

Er zijn weinig mensen in de voetbalwereld die het voorstel van het Bondsparket wel kunnen volgen. Ex-topref Javaux vond het belachelijk (lees meer), Geert De Vlieger stelt zich vragen bij de competentie van de bondsprocureur en Genk reageerde dat de club vol voor vrijspraak gaat.

Ik begrijp waarom de fans nu denken dat men de club wil destabiliseren

"Deze vordering ligt zelfs hoger dan de sanctie die Witsel destijds kreeg. Ik heb in het verleden vaak gezegd dat de bond strenger moet optreden, maar dit is over de schreef. Ik hoop voor Genk en Malinovskyi dat de Geschillencommissie hier niet in meegaat."

"Ik kan begrijpen dat fans gaan denken dat dit is om de ploeg te destabiliseren. Te zot voor woorden. Het wordt hoe dan ook een stressvolle week voor Malinovskyi en allesbehalve een ideale voorbereiding", oordeelde Gumienny.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties