Wordt dit de nieuwe coach van Anderlecht? "Hij durft Coucke op zijn plaats zetten"

Redactie
| 29 reacties
Wordt dit de nieuwe coach van Anderlecht? "Hij durft Coucke op zijn plaats zetten"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht is nog steeds op zoek naar een nieuwe coach. Eén ding is zeker: de oefenmeester heeft een pak werk voor de boeg. "Het moet een persoonlijkheid van jewelste zijn", is Thomas Chatelle duidelijk.

En Thomas Chatelle kent het huis natuurlijk. De voormalige flankaanvaller verdedigde tussen 2008 en 2012 de paars-witte kleuren. Hij schuift één duidelijke naam naar voren als nieuwe coach van RSC Anderlecht. 

"Frank Vercauteren moet de nieuwe coach worden", start Chatelle zijn betoog in La Dernière Heure. "Er is nood aan een trainer met een grote persoonlijkheid. Iemand die Marc Coucke durft tegenspreken én op zijn plaats durft te zetten."

Chatelle trekt meteen de vergelijking met Michel Preud'homme. "Het moet een naam zijn. Iemand die meteen zijn stempel kan drukken. Zoals Preud'homme bij KAA Gent, Club Brugge en nu bij Standard. En dan zie ik maar één iemand."

Het moet een grote naam zijn, zoals MPH. En dan zie ik maar één iemand

Thomas Chatelle

Vercauteren kent het Astridpark alleszins als zijn broekzak. Hij was er als speler actief van 1975 tot 1987. Na zijn actieve carrière was hij achtereenvolgens assistent en hoofdcoach tussen 1998 en 2007.

Slaande deuren

Zijn vertrek bij Anderlecht was destijds met slaande deuren. Al vond dat in het tijdperk van Herman Van Holsbeeck plaats. Vercauteren was de afgelopen maanden aan de slag als adviseur bij OH Leuven, dat uiteindelijk het behoud in het profvoetbal kon afdwingen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties