OFFICIEEL: Oostende stelt topkandidaat voor als nieuwe coach, wijziging in sportieve structuur en eerste versterking in de aantocht

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 23 reacties
OFFICIEEL: Oostende stelt topkandidaat voor als nieuwe coach, wijziging in sportieve structuur en eerste versterking in de aantocht

Vorige week meldden we al dat KV Oostende de laatste details aan het afhandelen was met de nieuwe trainer. Vandaag werd Kåre Ingebrigtsen officieel voorgesteld als de nieuwe T1 van de kustploeg.

"Kåre Ingebrigtsen zit volgend seizoen als T1 op de bank bij KV Oostende. Hij ondertekende een contract voor twee seizoenen aan de kust." Daarmee pakte de kustploeg maandagnamiddag uit op de clubwebsite.

De kustploeg en de entourage van de Noorse coach zaten vorige week al aan tafel, enkel de handtekening van de voormalige speler van Manchester City ontbrak nog. Vanaf volgend seizoen zal hij in de dug-out plaatsnemen. Hij verzamelde in zijn trainerscarrière drie opeenvolgende titels met Rosenborg tussen 2014 en 2017.

Sportieve structuur

"Kåre Ingebrigtsen stond enkele weken geleden al met stip op één op onze kandidatenlijst", zei voorzitter Frank Dierckens op de webstek van KVO. "Tijdens onze gesprekken zaten we al snel op dezelfde golflengte en dat moet zich volgend seizoen ook vertalen op het veld."

"KVO-man Guy Ghysel zal volgend seizoen opnieuw een prominentere plek innemen in de nieuwe sportieve structuur", stond er verder nog te lezen in het communiqué. "Er is het voorbije jaar al veel gesproken over DNA, maar het klopt wel dat we spelers moeten hebben die gebrand zijn om zich hier te tonen. Met pseudovedetten zijn we niks", aldus Ghysel.

Ten slotte kondigde de kustploeg nog aan dat het op korte termijn een eerste versterking voor volgend seizoen wil voorstellen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties