Cercle Brugge-directeur breekt lans om regel van zes Belgen op wedstrijdblad af te schaffen

Cercle Brugge-directeur breekt lans om regel van zes Belgen op wedstrijdblad af te schaffen
Foto: © photonews

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle Brugge is verbonden aan Monaco en krijgt veel jong talent van de steenrijke Monegasken. Maar ze moeten de kerk ook in het midden houden, want in België is het nog steeds verplicht om zes Belgen op het wedstrijdblad te hebben. Sportief directeur François Vitali vindt dat onzin.

Vitali vindt het zelfs een onnuttige regel. "Spelen er sinds die regel meer jonge Belgen? Neen. Wordt er sindsdien meer geïnvesteerd in de opleiding? Neen. Je ziet onder de clubs nog steeds dezelfde Belgen circuleren", klinkt het in S/V Magazine.

"Wat er gebeurt, is dat je een gesloten markt creëert met salarisinflatie en hoge transfersommen. Want als de vraag naar goeie Belgen groot is en het aanbod klein stijgt de prijs. Het kost meer geld. Terwijl je misschien over jonge buitenlanders beschikt die beter zijn en met wie je voor de club rijkdom zou kunnen creëren die vervolgens in de jeugdopleiding geïnvesteerd kan worden."

Maar aan de top van de Pro League wordt er zelfs gedacht om nog meer Belgen te verplichten of de regels strenger te maken. "Dat quotum verplicht je er spelers bij te nemen die niet of nog niet het vereiste niveau halen. Dat is tegen de geest van competitiesport en haalt het niveau van de competitie naar beneden. Niemand is met dat protectionisme gebaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties