Reactie Technisch directeur De Condé laat zich uit over transfers en zijn coach: "We staan dicht bij twee deals!"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 6 reacties
Technisch directeur De Condé laat zich uit over transfers en zijn coach: "We staan dicht bij twee deals!"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De architect van het Genkse succes is eigenlijk Dimitri De Condé. Vorig jaar ging hij Philippe Clement bij Waasland-Beveren weghalen en hield hij de ploeg - waarin hij veel vertrouwen had - bij elkaar. Met enkele gerichte versterkingen... Maar gaat hij opnieuw moeten bouwen?

Trossard en Berge, die jongens zijn bijna onhoudbaar. Of ze moeten overtuigd worden met de Champions League. Maar zelfs als er meerdere sleutelspelers verdwijnen, zullen ze bij Genk niet in paniek schieten. "Nee, want we hebben ons werk al gedaan", verzekerde De Condé.

Algemeen directeur Erik Gerits beloofde zelfs al snel enkele versterkingen. "Ja, we staan inderdaad dichtbij twee akkoorden. Ik verzeker jullie dat we een hele goeie ploeg gaan hebben volgend seizoen. We willen een goed figuur slaan in de Champions League!"

Genk eindigt niet met een vertrek van Philippe Clement, maar we hopen dat hij blijft

En wat met zijn succestrainer? Want zo eentje ga je moeilijk nog ergens vlug-vlug op de kop tikken. "Ik heb een geweldige relatie met Philippe, ook naast het veld. Hij is een topmens en een winnaar, zoals ik. Maar Genk gaat ook niet eindigen bij Clement. Zoals het niet eindigde bij Pozuelo..."

"Natuurlijk hopen we allemaal dat Clement niet vertrekt. Maar als hij zegt dat zijn hart elders ligt, moeten we dat accepteren. Het is een man die het beste uit elke speler haalt. Het wordt sowieso een topcoach."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties