Stoerste Genkie in tranen na titelmatch: "Ik dacht aan alle tegenslagen, aan al het werk..."
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 12 reacties

Sebastien Dewaest was in tranen na het winnen van de titel

Stoerste Genkie in tranen na titelmatch: "Ik dacht aan alle tegenslagen, aan al het werk..."
Foto: © photonews

We kunnen nu niet direct in het diepst van een ziel kijken, maar als we een gokje mogen wagen, durven we zeggen dat het voor Sebastien Dewaest nog specialer was om kampioen te spelen. De verdediger moest vechten voor zijn plaats en deed dat.

Kilo's spieren verloor hij, om zijn wendbaarheid te behouden. Alles om in de gratie van Philippe Clement te komen. Na de match barstte hij in tranen uit. "Ik dacht aan al de tegenslagen die ik heb gehad in mijn carrière. Aan al het werk dat erin is gekropen om deze titel te pakken. Ik had nooit gedacht dit ooit te mogen vieren in mijn carrière. We hebben geschiedenis geschreven. Nu is het tijd om te genieten."

Maar wat was het geheim van Genk? "De cohesie in deze groep en een coach als Clement. Ik wil hem een hommage brengen en hem bedanken. We hebben een beetje afgezien ook, we hebben punten verloren en hij besliste toen om aan de fysiek te werken. Hij hield ons altijd voor dat we top zouden zijn tegen de play-offs. En hij had gelijk."

"Hij heeft het beste uit elke speler gehaald. Ik ben er zelf het beste voorbeeld van. Ik wil ook het bestuur bedanken voor hun vertrouwen, want het was toch een gok. En nu de Champions League, daar droom je toch van..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties