Het Kiel (net als vele andere stadions) blijft leeg in PO 2: "Het boeit niemand, het kost de gemeenschap alleen maar geld"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 31 reacties
Het Kiel (net als vele andere stadions) blijft leeg in PO 2: "Het boeit niemand, het kost de gemeenschap alleen maar geld"

Wedstrijden in play-off 2, wie zit er eigenlijk nog op te wachten. Het publiek blijft, in de meeste gevallen thuis, want er staat toch amper iets op het spel. Ook het Kiel blijft (half)leeg.

Frank De Lee van Supportersclub 1914 gaat al meer dan 30 jaar naar elke match van de ploeg van zijn hart kijken, in het stadion. Hij omschrijft zich als een 'die hard' Rat en zag dat het volk thuisbleef tijdens play-off 2.

"Het is een gedrocht van een competitieformat", stak hij van wal in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Het trekt op niets. Kijk naar Waasland-Beveren - Zulte Waregem... 0-5 en Harbaoui mag topschutter worden", insinueerde hij.

De roep om verandering weerklinkt steeds luider. "Waarom maken ze het niet zoals vroeger? In België moeten ze altijd het warm water uitvinden. Het systeem werd in Nederland ingevoerd en meteen weer afgeschaft..."

Maar Beerschot Wilrijk is lang niet de enige club waar de supporters het laten afweten. "Enkel de 'die hards', zoals ik, komen nog. De rest blijft thuis. Woensdagavond zijn we naar Eupen gegaan, daar waren in totaal misschien 300 aanwezigen. Wat wil je, voor 16 euro."

Geld

"Het draait maar om een ding: de centen. En zo lang de G5 maar Europees speelt. Daarom moet de winnaar van PO 2 nog een finale spelen. Maar play-off 2 kost de gemeenschap alleen maar geld."

Hij haalde ook een voorbeeld aan. "Thuis tegen Charleroi stond het vol met politieagenten. Er was zelfs een helikopter. Een risicomatch? Hou op zeg!", aldus Van Lee, die naar eigen zeggen nog wel even kon doorgaan over het onderwerp.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties