Naast Berge en Trossard mag er nog eentje vertrekken, de rest moet blijven
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 8 reacties

Genk maakte duidelijke afspraken met Trossard, Berge en Samatta over vertrek

Naast Berge en Trossard mag er nog eentje vertrekken, de rest moet blijven
Foto: © photonews

KRC Genk wil tegen volgend seizoen "een hele goeie ploeg" hebben om de Champions League te spelen. Maar ze hebben er zich bij neergelegd dat ze een aantal sterkhouders moeten laten gaan. Naast Sander Berge en Leandro Trossard is er nog een derde met wie ze duidelijke afspraken maakten.

Voorzitter Peter Croonen is van plan om zich aan die beloftes te houden. "We hebben dit seizoen jongens ontdekt van wie wij als club overtuigd zijn dat ze meekunnen bij een grote Europese club", aldus Croonen in HLN. "Als ik zie hoe Sander Berge zich ontwikkeld heeft, dan denk ik dat daar niet veel ontwikkelen meer aan is. Die jongen kan de absolute top aan."

"Leandro Trossard is een fantastische kapitein gebleken in de play-offs en is op de cruciale momenten beslissend geweest. En Ally Samatta heeft een onwaarschijnlijk seizoen gespeeld. Dat zijn de drie jongens met wie wij duidelijke afspraken gemaakt hebben. Als het juiste bod, van de juiste club, uit de juiste competitie komt, dan zullen wij meewerken aan de volgende stap in hun carrière."

Zij moeten blijven

De anderen hoopt hij te houden. Maar Croonen weet ook dat er interesse zal zijn voor onder andere Joakim Maehle en Ruslan Malinovskyi. "Met de Champions League zitten we toch wat comfortabeler rond de onderhandelingstafel. Misschien is dat wel dé manier om bepaalde spelers toch in Genk te houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties