Zetterberg vertelt anekdote over één van zijn trainers: "Gelukkig konden we hem tegenhouden of we moesten de begrafenisondernemer bellen"

Zetterberg vertelt anekdote over één van zijn trainers: "Gelukkig konden we hem tegenhouden of we moesten de begrafenisondernemer bellen"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Pär Zetterberg loopt tegenwoordig rond bij Anderlecht als één van de coaches. Maar zijn grootste prestaties tot dusver lagen op het veld. Onder Johan Boskamp pakte hij onder meer drie titels op rij. Maar de Nederlander was wel een speciaal geval.

Zetterberg probeert er bij Anderlecht de winnaarsmentaliteit in te slepen. Die leerde hij onder meer van Boskamp. "Hij heeft me iets heel belangrijks geleerd: op het veld mag je elkaar functioneel verrot schelden, maar wanneer je over de krijtlijnen stapt, moet het gedaan zijn. Wat op de pelouse gebeurt, blijft op de pelouse. Hij kon het perfect aanvaarden dat een speler hem de mantel uitveegde."

Zetterberg was het wel een keer beu. "Ik stapte naar hem toe en zei: Coach, ik ben het beu, wat wil je nu eigenlijk? Dan antwoordde hij: Luister... Wanneer ik niet meer naar je roep, dán moet je je zorgen maken. Ik begreep wat hij bedoelde", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Hij kon veel verdragen, maar je moest ook niet te ver gaan

Maar je moest ook niet te ver gaan. “Boskamp kon veel verdragen, maar je moest ook niet overdrijven. Na een uitwedstrijd stond er een supporter van de thuisploeg ons aan de bus op te wachten. Toen hij Boskamp zag, sloeg hij hem op zijn gezicht. We zijn er toen met een paar spelers opgesprongen om hem tegen te houden. Die sup­porter mag daar heel blij om zijn, want anders hadden ze een begrafenisondernemer kunnen bellen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties