Wout Faes is hoopvol na een minder seizoen van Oostende en ziet één groot werkpunt

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Tubeke
| 4 reacties
Wout Faes is hoopvol na een minder seizoen van Oostende en ziet één groot werkpunt
Foto: © photonews

Grijs, zo kan je het afgelopen seizoen van KV Oostende omschrijven. Langs de andere kant wist de kustploeg zich wel te handhaven in een overgangsjaar. Of een bezuinigingsjaar na het post-Coucketijdperk, zo u wil. Maar er zijn veranderingen op komst, en dat stemt Wout Faes gerust.

"Als ploeg hebben we met KV Oostende een iets minder seizoen gehad", vertrouwde Wout Faes ons toe in het oefencentrum van de Rode Duivels in Tubeke. "Op persoonlijk vlak daarentegen was het wel beter. Ik heb mezelf staande gehouden en enkele goede wedstrijden gespeeld. Dat was toch belangrijk voor mij. Nu hoop ik dat het volgend jaar beter zal draaien."

Ik zie dat ze met transfers bezig zijn, dat is het belangrijkste.

KV Oostende heeft niet stil gezeten tijdens play-off 2. Hugo Broos werd bedankt voor bewezen diensten, Ingebrigtsen werd aangesteld als T1 en de sportieve structuur onderging ook enkele wijzigingen. De eerste twee versterkingen zijn immers al binnen: Skulason en Neto.

"Er mocht kwaliteit bijkomen en ik zie dat ze daar toch mee bezig zijn, dat is het belangrijkste." Een transfer is het niet echt -Eupen lichtte de aankoopoptie van Rocky Bushiri niet- maar straks speelt er wel een ploeggenoot van de nationale beloften bij Oostende. "Altijd leuk, zoiets", was de belofte-international kort van stof.

Na het EK is de voorbereiding al volop aan de gang Een nieuwe start met een nieuwe coach. "Ik heb nog niet met de nieuwe trainer gepraat, maar ik heb gehoord dat hij al naar enkele matchen is komen kijken en daar zal hij wel gezien hebben wat de goeie punten en de werkpunten waren."

Zelf kaartte de 21-jarige verdediger ook een werkpunt aan. "Balvastheid is het grootste probleem geweest. We moesten de bal meer willen hebben en bijhouden. Nogmaals, goed dat ze met transfers bezig zijn", was Faes hoopvol naar volgend seizoen toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties