Zetterberg, de nieuwe Jean Dockx? "Ik weet niet of de jeugd die mentaliteit nog heeft, wij hadden groot respect voor meneer Dockx"

Zetterberg, de nieuwe Jean Dockx? "Ik weet niet of de jeugd die mentaliteit nog heeft, wij hadden groot respect voor meneer Dockx"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Walter Baseggio en Pär Zetterberg, die twee waren complementair in hun tijd. Ook naast het veld konden ze goed met elkaar overweg. 'Walt' ziet dat zijn voormalige ploegmaat wel nog een beetje zijn weg aan het zoeken is bij paars-wit.

Hij ziet in Zetterberg ook geen veldtrainer. "Hij heeft het DNA - waar ze allemaal zoveel over bezig zijn - van de club. Maar hij moet niet op de bank gaan zitten, hij moet er buiten staan. Hij moet de filosofie van de club overbrengen op iedereen die ze niet kent."

"Zoals Jean Dockx. Die had dat als assistent, maar nadat hij trainer werd, had iedereen nog altijd groot respect voor hem. Toen hij na zijn periode als T1 de kleedkamer binnenkwam, werd het stil en ging iedereen 'dag meneer' tegen hem zeggen. Maar ik denk ook dat het ligt aan de mentaliteit van de jongeren. Misschien is dat niet meer zo."

Maar met Zetterberg zijn voeten zal er ook niet gespeeld worden. "Ik ken hem heel goed. Hij zal zich niet laten doen. Als het hem niet aanstaat, zal hij het je in je gezicht zeggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties