Chelsea haalt clubicoon terug met een belangrijke rol
Arjen T'Sjoen
| 0 reacties

Petr Cech keert terug naar Chelsea

Chelsea haalt clubicoon terug met een belangrijke rol

De Engelse topclub Chelsea maakte vanmorgen wereldkundig dat het een nieuwe 'technical & performance advisor' heeft aangesteld. Het kwam niet onverwacht uit bij een clubicoon.

Petr Cech was al een tijdje in onderhandeling met The Blues over een rol binnen de club na zijn loopbaan. Lang duurde het uiteindelijk niet want Cech zal terugkeren als technical & performance advisor. Daarmee zal hij advies geven bij voetbalgerelateerde zaken en zal hij zich bezighouden met de stap van jeugdspelers naar het eerste elftal.

Op de clubwebsite reageerde Cech al opgetogen over zijn terugkeer: "Ik kijk uit naar deze uitdaging en ik hoop met mijn kennis en ervaring heel wat over te dragen op het team. Zo kunnen we hopelijk in de toekomst nog meer succes boeken."

Nog meer ex-spelers?

Petr Cech nam nog maar net afscheid van het profvoetbal. Hij stopte als doelman na de verloren Europa League finale tegen zijn nieuwe werkgever Chelsea. In 2004 kwam hij al terecht bij Chelsea dat hem weghaalde bij het Franse Stade Rennes. Hij keepte ook nog vijf jaar bij stadsgenoot Arsenal

Ondertussen blijven er geruchten opduiken over ex-spelers die mogelijk terugkeren naar Stamford Brigde. Frank Lampard wordt genoemd als hoofdtrainer en Didier Drogba als T2. Met het aanstellen van Cech zouden die dossiers misschien wel in een stroomversnelling kunnen raken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties