Bang afwachten voor vier clubs in nasleep uitspraak BAS: Europese onduidelijkheid troef
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 21 reacties

Antwerp, Gent en Standard wachten nog op verdere uitspraak van het BAS

Bang afwachten voor vier clubs in nasleep uitspraak BAS: Europese onduidelijkheid troef

KV Mechelen heeft nu wel zekerheid over 1A volgend seizoen, maar daarmee is de kous nog niet af. Het BAS moet nog uitspraak doen over de schuldvraag over matchfixing. Als dat gebeurd is, kan er nog veel veranderen.

Wie moet wanneer Europees aan de slag? Het blijft een onbeantwoorde vraag. Indien KV Mechelen door het BAS veroordeeld wordt voor matchfixing kunnen ze hen drie seizoenen zonder Europees voetbal opleggen als straf. Dat betekent dus dat Standard, Antwerp en Gent nog steeds niet weten waar ze aan toe zijn.

Bij een veroordeling neemt Standard de plek van KVM over en moeten ze dus niet meer in de voorrondes van de Europa League aan de slag. Antwerp zou dan ook een voorronde minder moeten spelen en Gent krijgt toch nog Europees voetbal en zou binnen tien dagen aan de slag moeten tegen het Roemeense Viitorul.

Grijpt UEFA in?

Maar mogelijk grijpt de UEFA nog in, want de onduidelijkheid is ook hen een doorn in het oog. Hun deadline stond op vandaag (11 juli), maar aangezien er nog geen duidelijke beslissing is gevallen, nemen ze ons land mogelijk een Europees ticket af. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties