Clement legt zijn wissels uit: "Ziek, geblesseerd en gespaard" en "Aan Okereke gezegd: 'ga u amuseren'"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 14 reacties

Philippe Clement legt zijn rotaties uit en spreekt over topschutter Okereke

Clement legt zijn wissels uit: "Ziek, geblesseerd en gespaard" en "Aan Okereke gezegd: 'ga u amuseren'"
Foto: © photonews

Makkelijk was het niet voor Club Brugge. Philippe Clement liet een hoop basisspelers aan de kant en moest uiteindelijk toch op twee van hen rekenen om de zege over de streep te trekken. Maar met 9 op 9 naar Kiev, dat was het belangrijkste.

Oostende maakte het Club een dikke 70 minuten heel moeilijk. "Ze speelden in een strikte organisatie. Op een droog en klein veld was het niet makkelijk om dat open te breken, zeker met een ploeg met minder automatismen."

Clement liet vijf basisspelers aan de kant en gaf anderen een kans. "Deels door omstandigheden ook. Dennis was de voorbije dagen ziek, Sobol was geblesseerd. We proberen hem klaar te stomen voor dinsdag. De andere wissels waren omdat ik iedereen wil gereed krijgen voor een marathon, niet voor een sprint. Het ging misschien stroever, maar we hadden wel de hele tijd controle over de match."

Ik heb ze ook niet het strand opgestuurd met schepjes

Zijn klasbakken moesten het uiteindelijk komen oplossen: David Okereke en Percy Tau. "Wat ik gezegd heb tegen Okereke? Ga u amuseren", lachte Clement. "Maar niet alleen dat. Hij moest ook zijn taken vervullen. Het is niet dat ik ze het strand opgestuurd heb met hun schepjes."

Okereke zit al aan vijf goals, dat dikt lekker aan. "Het is een hele toffe jongen, hard werkend voor de ploeg. Hij houdt van doelpunten, maar evenzeer van een assist. Voor Tau hebben we ook een grote inspanning gedaan omdat we heel hard geloven dat hij een belangrijke speler kan worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties