Rijeka moet zonder zege naar Ghelamco Arena, Europese tegenstanders van Belgische clubs hebben iets gemeen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Rijeka, AZ en Linz spelen in aanloop naar ontmoeting met Belgische club gelijk

Rijeka moet zonder zege naar Ghelamco Arena, Europese tegenstanders van Belgische clubs hebben iets gemeen
Foto: © photonews

Voor AA Gent, Antwerp en Club Brugge is de uitslag van dit weekend niet enkel van belang in de competitie. Het kan misschien ook doorwegen met het oog op hun volgende Europese ontmoeting. Alvast goed nieuws voor hen alle drie: hun tegenstanders hebben niet gewonnen.

Na Club Brugge vrijdag had LASK Linz zaterdag al een slechte generale repetitie meegemaakt. Thuis tegen Wattens leed Linz zijn eerste puntenverlies (1-1) uit de Oostenrijkse competitie. AZ Alkmaar, tegenstander van Antwerp, kwam dan weer niet tot scoren tegen Groningen. Het bleef bij 0-0.

Rijeka slikt late gelijkmaker

Restte er nog: Rijeka, de Kroatische ploeg die Aberdeen uitschakelde in de vorige voorronde van de Europa League. Rijeka had wel uitzicht op de zege in zijn laatste match vooraleer het de verplaatsing naar Gent maakt. Aanvaller Colak had voor de voorsprong gezorgd, maar dankzij de gelijkmaker vier minuten voor affluiten pakte Osijek een punt.

Overigens nog opvallend nieuws bij Rijeka: Ivan Tomecak, ex-speler van zowel KV Mechelen als Club Brugge, zat niet in de selectie. De drie tegenstanders van onze Belgische clubs in Europees verband bleven dus verstoken van een zege. Duimen maar dat dit ook tijdens de week het geval is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties