gntKAA Gent
Datum: 22/09/2019 20:00
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Regenboogstadion

Veel VAR-fases, een rode kaart en doelpunten in pittige zondagsavondwedstrijd tussen Zulte Waregem en Gent

Zulte Waregem en KAA Gent sloten speeldag 8 van de Jupiler Pro League aan de Gaverbeek af met een interessant duel, waar wisselende kansen zich meester maakten van de partij.

Zulte Waregem en KAA Gent sloten speeldag 8 af aan de Gaverbeek. Wie had verwacht dat Jess Thorup zou roteren met het drukke schema indachtig, kwam bedrogen uit: opnieuw dezelfde elf in de basis als tegen Mechelen en Saint-Étienne.

Thorup roteert niet

Dan wisselde Francky Dury zelfs meer: Oberlin en Govea werden naar de bank verwezen door Sissako en Bruno. Na een halve minuut was Yaremchuk er al als de kippen bij om de 0-1 tegen de touwen te schuiven, maar hij werd afgefloten voor buitenspel. Na de pauze voltrok zich hetzelfde, terwijl ook Larin een doelpunt zag afgekeurd worden.

Het zorgde voor wat extra pigment in een wedstrijd waarin ook nog verschillende strafschopfases waren - eentje op Yaremchuk werd gefloten, eentje na vermeend handspel van Owusu werd door de VAR tenietgedaan - in een al bij al leuke wedstrijd op zondagavond.

KAA Gent begon fel, maar zag de thuisploeg toch steeds beter in de wedstrijd komen. Dat leverde ook de 1-0 op na een heerlijke aanval vanop links, met Seck als prima afwerker. Bij de rust was het dankzij de strafschop van Yaremchuk wil billijk 1-1.

Billijk gelijkspel

Na de pauze probeerde Gent door te drukken, maar het leek soms de vermoeidheid wel wat te voelen van de vele wedstrijden. Essevee kwam opnieuw op voorsprong via een kopbal van Larin, na balverlies van Seck kon Yaremchuk echter opnieuw gelijkmaken.

In de slotfase kreeg Odjidja op aangeven van VAR Verboomen ook nog een rode kaart voor een kleine natrap op Larin, waardoor de slotfase terug wat meer voor de thuisploeg was. Het gaatje vinden was echter lastig.