Plastun loopt ingewikkelde neusbreuk op, wat met Odjidja? "Natuurlijk vrees ik hem kwijt te zijn, want ..."

Plastun loopt ingewikkelde neusbreuk op, wat met Odjidja? "Natuurlijk vrees ik hem kwijt te zijn, want ..."
Foto: © photonews

Ook tegen Zulte Waregem besloot Jess Thorup niet te roteren en dezelfde basiself te behouden als tegen KV Mechelen en Saint-Étienne. Dat zal volgende week vermoedelijk anders zijn, mogelijk noodgedwongen.

"Een puntje halen op bezoek bij Zulte Waregem is alles bij elkaar misschien geen slecht resultaat, zeker in de huidige drukke periode", aldus Jess Thorup in zijn analyse achteraf. "Al zat er zeker meer in."

Woensdag volgt al een duel in de Beker van België, komend weekend een thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk in de competitie. Het programma blijft dus druk.

Odjidja en Plastun

Bovendien moet coach Thorup mogelijk enkele pionnen missen volgende week. Vadis Odjidja liep tegen een rode kaart aan tegen Zulte Waregem: "Natuurlijk vrees ik ervoor om hem enkele weken te moeten missen. Hij is onze aanvoerder en hij zet de lijnen uit op hoog niveau. Hem nu missen zou erg zijn, ook voor hemzelf.

"Maar ik zag in andere wedstrijden zwaardere fouten die geen rode kaart waren. Goed: einde discussie, het is de beslissing van de ref", aldus de oefenmeester van de Buffalo's. Mogelijk moet hij ook Igor Plastun even missen: de centrale verdediger werd zondagavond geveld door Sissako en moest met een gebroken neus van het veld bij de rust. Die breuk is ernstig, donderdag komt er nieuw onderzoek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21570 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties