gnkKRC Genk
cerCercle Brugge
Datum: 26/10/2019 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Luminus Arena
Dribbel van Dewaest maakt vroeg het verschil voor Genk, ruime score blijft wel uit tegen rode lantaarn

Genk behaalt krappe zege in eigen huis

Dribbel van Dewaest maakt vroeg het verschil voor Genk, ruime score blijft wel uit tegen rode lantaarn
Foto: © photonews

KRC Genk wilde de nederlaag bij Standard doorspoelen door voor de vierde keer op rij te winnen in de Luminus Arena. Het deed dat ook tegen hekkensluiter Cercle Brugge, weliswaar met het kleinste verschil. Omdat het zelf geen constant niveau aanhield en bezoekend doelman Hubert goed was.

Beide coaches gooiden hun elftal vanop de vorige speeldag grondig door mekaar. Eén zaak bleef wel onveranderd: dat er een bepaald klasseverschil verwacht mocht worden tussen de landskampioen en de huidige rode lantaarn. Dat was er ook van bij de aftrap. Hubert pakte een kopbal van Onuachu. Vier minuten later stond het wel 1-0 nadat Dewaest zijn... dribbelkunsten toonde.

Genk duwt niet door na 1-0

Niet meteen waar de aanvoerder van Genk voor gekend is, maar twee statische Cercle-verdedigers lieten zich wel heel vlotjes passeren. Dewaest schoof het leer vervolgens netjes in de verste hoek. Vreemd genoeg was dit niet het sein voor Genk om het gaspedaal nog harder in te duwen, wel om Cercle in de match te laten komen.

Er waren bij de bezoekers wel enkele spelers die zich onder deze omstandigheden op offensief vlak konden laten opmerken. Dewaest blokte het schot van Serrano af en Gory zette met een stevige trap Coucke aan het werk. Na een twintigtal meer nonchalante minuten sloeg de motor van de Limburgers weer aan en namen ze het derde kwartier volledig voor hun rekening.

Schitterende saves Hubert

Het was de bezoekende doelman Hubert die zo de kans kreeg zich meermaals te onderscheiden. Eerst door zich breed te maken toen Samatta voor hem opdook. Vervolgens ook met schitterende saves op kopballen van Onuachu en Cuesta en een trap van Hrosovsky.

Hoe dwingend het voetbal van Genk was in het derde kwartier, zo gezapig ging het er dan weer aan toe na rust. Het werd er ook aan herinnerd dat de buit nog niet binnen was. Na een goede kapbeweging stond Hazard oog in oog met Coucke. Tot ieders verbazing knalde de aanvoerder van groen-zwart vervolgens over.

Genk liet zich haast helemaal in slaap wiegen en ging zelfs bij momenten achteruit lopen. Ndongala prikte wel nog eens een keertje met een voorzetschot dat net voorlangs ging. In de slotfase kwamen de versnellingen van Ito er ook uit op de tegenaanval.

Zowel 2-0 als 1-1 kon in extra tijd

Onuachu was met een korte draaibeweging en een laag schot ook nog dicht bij de 2-0. De Nigeriaan miste het doelkader nipt. Bijna kregen de Limburgers hierna nog het deksel op de neus. Een reflex van Coucke met de benen zorgde ervoor dat de punten in Genk bleven.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Coucke Gaëtan 90' -
Mæhle Joakim 53' -
Dewaest Sebastien 90' -
Cuesta Carlos 90' -
De Norre Casper 90' -
Wouters Dries A 90' -
Hrosovský Patrik 90' -
Ndongala Dieumerci 72' -
Ito Junya 90' -
Onuachu Paul 90' -
Samatta Mbwana Ally 80' -
  Bank G Beoordeel
Berge Sander 37' -
Bongonda Theo 18' -
Hagi Ianis 10' -
Vandevoordt Maarten -  
Odey Stephen -  
Lucumí Jhon -  
Heynen Bryan -  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Hubert Guillaume 90' -
Biancone Giulian 90' -
Ueda Naomichi 90' -
Dabila Kouadio-Yves 90' -
Panzo Jonathan 90' -
Serrano Julien 64' -
Dekuyper Calvin   79' -
Donsah Godfred   90' -
Peeters Stef 90' -
Gory Alimami 90' -
Hazard Kylian 90' -
  Bank G Beoordeel
Deman Olivier 26' -
Somers Thibo 11' -
Bassong Zohran Ludovic -  
Badiashile Mukinayi Loïc -  
Fiore Corentin -  
Hoggas Kévin -  
Ochieng Omolo Johanna -  
Herbeleef KRC Genk - Cercle Brugge

Vooraf