De wedstrijd tussen de landskampioen en de huidige rode lantaarn is afgetrapt.
Ito bereikt Ndongala met een lage voorzet. Laatstgenoemde heeft moeite met de controle.
Hubert pakt de kopbal van Onuachu.
8

Goal
Doelpunt van Sebastien Dewaest (Dries Wouters)
Zowaar een sambanummertje van Dewaest. De Genkse aanvoerder dribbelt simpel tussen twee Cercle-verdedigers door en schuift de 1-0 in de verste hoek.
12
De vroege voorsprong is uiteraard het ideale scenario voor Genk. Het spelbeeld is geheel naar verwachting, al mag Cercle na het doelpunt wat mee komen voetballen.
13
Plots een kans op de gelijkmaker
Ze worden wat nonchalant bij de Limburgers. Balverlies op eigen helft wordt bijna afgestraft. Serrano kan aanleggen van in de zestien, maar Dewaest gaat nog in de baan van zijn schot liggen.
15
Een schot van Hrosovsky gaat naast.
18
Coucke houdt 1-0 op het bord
Gory zet met een verdienstelijke trap Coucke aan het werk.
21
Hazard schiet naast.
24
Opmerkelijk hoe Cercle Brugge na de 1-0 beter in de match is gekomen en Genk dat ook toelaat. Nochtans had de thuisploeg de tegenstander in de eerste tien minuten wel bij het nekvel gegrepen.
25
Een kopbal van Ndongala gaat naast.
26
Opnieuw gaat Cercle even doorjagen nadat ze bij Genk wat te onzorgvuldig rondtikken. Peeters schiet laag in de armen van Coucke.
30
Deze keer een schot van Donsah in de armen van Coucke.
31
Samatta laat 2-0 liggen
Een tweede keer scoren zou enorm deugd doen voor de Limburgers en bijna is het zover. Samatta verschijnt alleen voor Hubert, maar de ex-doelman van Standard en Club maakt zich goed breed.
35
Supersave van Hubert
Wouters schildert een vrije trap mooi op het hoofd van Onuachu. Hubert houdt met een schitterende redding de spanning in de match.
39
Genkse motor slaat weer aan
Nadat het twintig minuutjes wat liet begaan, is Genk inmiddels toch weer nadrukkelijk op zoek aan het gaan naar een tweede doelpunt. Volgt dat nog voor de pauze?
43
Ndongala wordt even bij de trui getrokken door Biancone... Te weinig voor een strafschop, oordeelt scheidsrechter Bert Put. De VAR is het met hem eens.
44
Straffe tussenkomsten Hubert
Hubert wordt in deze fase van de match stevig getest. Eerst moet hij zich strekken op een voorzet, om vlak hierna de trap van Hrosovsky uit zijn kooi te ranselen. Op de hieropvolgende hoekschop haalt de bezoekende keeper de kopbal van Cuesta uit zijn rechterbenedenhoek.

Scheidsrechter
Rust
KRC Genk - Cercle Brugge: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:16
Genkse voorsprong had al groter kunnen zijn
De eerste helft kan opgedeeld worden in drie fases: een sterk begin van Genk, Cercle dat meer in de match kwam en het laatste kwartier dat weer volledig voor de thuisploeg was. Hubert voorkwam dat Cercle al bij de rust uitgeteld zou zijn.
46
Hazard meteen gevaarlijk na rust
De tweede helft wordt afgetrapt en Cercle gaat meteen het doel van de tegenstander opzoeken. Hazard devieert aan de eerste paal naast.
48
Gory schiet in het zijnet.
52
Na die twee pogingen van de bezoekers probeert ook Genk op gang te komen in de tweede helft.