Reactie Mazzu doet uit de doeken waarom dit hét moment was om te roteren en heeft lof voor Dries Wouters

Mazzu doet uit de doeken waarom dit hét moment was om te roteren en heeft lof voor Dries Wouters
Foto: © photonews

Felice Mazzu zal ook een zucht van opluchting hebben geblazen toen het laatste fluitsignaal weerklonk in Genk - Cercle Brugge. Als het slecht was afgelopen, was er wellicht gewezen naar het feit dat de coach liefst zes andere basisspelers aan de aftrap bracht.

Dat was niet noodzakelijk omdat de rode lantaarn op bezoek kwam, zo gaf Mazzu mee. "Er zijn twee elementen die meespelen. Je hebt de vermoeidheid bij bepaalde spelers. Er zijn erbij die verschillende matchen na mekaar de volle negentig minuten hebben gespeeld."

We hebben veel spelers voor dezelfde posities 

Dat is al één zaak. De andere is het vervolg van de kalender. "Je moet ook rekening houden met de matchen die ons de komende twee weken te wachten staan. We hebben veel spelers voor dezelfde posities. Dit was dus de kans voor andere jongens om te spelen. Een Dries Wouters speelde een zeer goede wedstrijd, ook al stond hij niet op de positie die hij gewend is."

Met al die andere jongens tussen de lijnen leek er wel een zekere angst te heersen om iets verkeerd te doen. "Ik weet niet of we schrik hadden. Ik denk niet dat het daar aan laag. Er was te veel ruimte tussen de linies, dat was het grootste minpunt. Tegen een ploeg met een nieuwe trainer weet je ook nooit zeker hoe ze gaan spelen. Ik onthoud van deze match de overwinning en onze eerste helft." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties