Reactie Sébastien Dewaest toont eens andere kant van zichzelf: "Zoals Messi? Dat zou ik niet durven zeggen"

Sébastien Dewaest toont eens andere kant van zichzelf: "Zoals Messi? Dat zou ik niet durven zeggen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sébastien Dewaest toonde zich weer een echte leider in de thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge. Defensief deed de aanvoerder van Genk zijn werk en bovendien scoorde hij de beslissende treffer. En hoe! Zo'n dribbelvaardigheid hadden we van hem nog niet gezien.

Met een knappe actie zette Dewaest de bezoekende verdediging flink te kijk. "Een actie zoals Messi? Dat zou ik niet durven zeggen. Het was wel een mooi doelpunt. Met een kleine kapbeweging werkte ik mij langs die verdediger en plaatste ik de bal in de verste hoek."

Dewaest kon er zelf wel om lachen. "Een doelpunt zoals een echte aanvaller. Ik heb mijn talent als doelpuntenmaker getoond. Ik ga niet vragen aan de coach om mij nu als aanvaller uit te spelen, neen. Ik ben verdediger. Als ik af en toe mijn goaltje kan meepikken, is het goed."

Belangrijke redding van Coucke

Woorden van lof waren er voor doelman Gaëtan Coucke. "Vooral zijn redding op het einde was belangrijk. Gaëtan heeft getoond dat hij een zeer goede keeper is met een groot potentieel." Ondanks de mindere prestatie van de ploeg na rust dikt het puntentotaal toch weer wat aan. "In de tweede helft, die niet goed was, werkten we niet als ploeg samen. De drie punten zijn het belangrijkste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties