Reactie Felice Mazzu heeft verschillende redenen om zijn spelers te verdedigen

Felice Mazzu heeft verschillende redenen om zijn spelers te verdedigen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RC Genk heeft er drie punten bij na de overwinning tegen Cercle Brugge. Dat het spelpeil bij momenten zo ver terugzakte, deed in de Luminus Arena wel enkele wenkbrauwen fronsen. Ook Felice Mazzu was daar niet tevreden over, al nam hij het ook wel op voor de spelers.

"Het gevoel over onze tweede helft is negatief. Ik heb wel goede redenen om mijn spelers te verdedigen. Ten eerste hebben we al drie matchen gespeeld in de Champions League. Een competitiematch spelen na een duel in de Champions League, waar je een tegenstander treft van grote kwaliteit, heeft zijn effect op de vermoeidheid en de intensiteit", haalt Mazzu aan.

Zonder een viertal geweldige reddingen van Cercle-doelman Hubert in het derde kwartier had Genk mogelijk wel de score doen oplopen. "Als we geluk hebben, kunnen we in de eerste helft de 2-0 en misschien wel de 3-0 maken. Dan zou deze wedstrijd anders verlopen zijn."

Impact van rotatie op het collectief

Bovendien was er nog een derde reden om de wisselvallige prestatie min of meer goed te praten. "Ik heb ook veel wissels gedaan." Meer dan de helft van het basiselftal werd gewijzigd in vergelijking met de wedstrijd op Sclessin. "Aan een individuele prestatie lag het niet, maar collectief merkte je wel een gebrek aan vloeiend voetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties