KV Kortrijk krijgt boete van 5000 euro na Twitterpost over de Geschillencommissie

Arjen T'Sjoen
| 18 reacties
KV Kortrijk krijgt boete van 5000 euro na Twitterpost over de Geschillencommissie

KV Kortrijk heeft van de KBVB de maximumboete van 5000 euro gekregen nadat ze zich op een 'denigrerende' wijze hadden uitgelaten op een disciplinair dossier van de Geschillencommissie. In de twitterpost omschreven ze de vervolgingsactie van bondsprocureur Kris Wagner als 'een stuk proza'.

Op 22 oktober zette KV Kortrijk de volledige bondsactie online. De Kerels werden vervolgd voor verschillende spreekkoren en het gebruik van pyrotechnisch materiaal in de streekderby tegen SV Zulte Waregem. Het verspreiden van een tuchtdossier is verboden volgens het bondsreglement. 

Algemeen manager Matthias Leterme deed dat volgens Het Laatste Nieuws om het gedrag van de supporters te veranderen. Hij liet ook weten dat er bij Kortrijk een bepaalde frustatie is door de bondsacties tegen de club. Volgens de Geschillencommissie mag frustratie nooit een bodem zijn om tuchtcomissies te verspreiden. Kortrijk plaatste de vervolgingsactie online en kondigde aan als 'een stuk proza'. De West-Vlaamse club krijgt daar nu dus een boete van 5000 euro voor 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties