Ivan De Witte reageert op RSZ-voorstel N-VA: "Zouden beter eerst regering vormen"

Dante Bellon
| 35 reacties
Ivan De Witte reageert op RSZ-voorstel N-VA: "Zouden beter eerst regering vormen"
Foto: © photonews

Het is een hot item in het Belgisch voetbal dezer dagen: de afschaffing van de RSZ-voordelen. N-VA liet in navolging van andere partijen ook weten voorstander te zijn. Al is AA Gent-voorzitter Ivan De Witte daar alles behalve happig om.

N-VA liet weten een standpunt te hebben ingenomen inzake de RSZ-voordelen voor voetballers. Zo wil de partij dat binnenkort elke voetballer die boven de 2.350 euro bruto verdient, het volledige rsz-bedrag afstaat.

"Ik denk dat dit onderwerp beter kan behandeld worden door een bevoegde minister. Eén die er is mét een regering en daar kunnen ze beter eerst werk van maken. Ik vind dat elke partij ons voetbal nu gebruikt om zich populair te maken", vertelde De Witte aan Het Nieuwsblad

Voorts had De Witte nog enkele bedenkingen bij het onderwerp. "Met de huidige situatie lossen we niets op. Je mag ook niet vergeten dat de gemiddelde voetballer maar tot zijn 35e actief is. Ik maak me zorgen omdat alle partijen eensgezind lijken over deze drastische maatregelen. Als we die richting uitgaan, gaan ze achteraf spijt hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties