Afschaffing rsz-voordelen krijgt meer en meer steun vanuit politieke hoek: N-VA wil voetballers volle pot laten betalen
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 84 reacties

N-VA wil voetballers volle pot laten betalen

Afschaffing rsz-voordelen krijgt meer en meer steun vanuit politieke hoek: N-VA wil voetballers volle pot laten betalen

Na Open VLD, CD&V en SPA wil nu ook N-VA dat topsporters en hun werkgevers meer sociale bijdragen moeten betalen. Tot op heden genoten ze van veel voordelen.

Nu ook N-VA voetballers en hun clubs meer wil laten bijdragen aan de sociale kas zal het straks makkelijker zijn om consensus te bereiken over het thema. Het voorstel van N-VA is het volgende: topsporters die minder dan 2.500 euro bruto verdienen moeten geen rsz afstaan en zij die meer dan 2.500 euro bruto verdienen betalen de volle pot (13% voor de werknemer en 25% voor de werkgever).

"Voor sporters uit kleinere disciplines of voetballers met een eerste jeugdcontract is dit beter dan de huidige situatie", aldus N-VA-parlementslid Wim Van der Donckt bij De Standaard. Clubs zullen ook meer geld moeten afgeven aan de fiscus.

Nu gaat er maar 20% van de belastingen van clubs naar de fiscus en N-VA wil dat optrekken naar 30%. De overige 70% blijft voor de club, maar moet wel besteed worden aan jeugdopleiding. Als er geld overblijft gaat het naar een sportfonds van de gemeenschappen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties