Hoe zou het zijn met... : Ibrahima Conte, de man die voor 5 Belgische clubs speelde

Dennis Rosiers
| 0 reacties
Hoe zou het zijn met... : Ibrahima Conte, de man die voor 5 Belgische clubs speelde
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tien jaar geleden verliet Ibrahima Conte zijn thuisland Guinée voor een voetbalavontuur in Europa. Na omzwervingen bij maar liefst vijf Belgische clubs verliet de kwieke middenvelder deze zomer de Jupiler Pro League voor een Bulgaars avontuur.

Ibrahima Conte belandde in 2009 op amper 18-jarige leeftijd in ons land. Na een aanpassingsperiode groeide hij een seizoen later uit tot een vaste waarde. In 2012-2013 begon hij onder Trond Sollied nog wel als basisspeler aan het seizoen, maar na het ontslag van de Noor geraakte Conte op een zijspoor. Bob Peeters, die enkele maanden later op zijn beurt vervangen zou worden door Victor Fernandez, zette Conté steevast op de bank of zelfs in de tribune. Na 84 wedstrijden en tien doelpunten zat zijn carrière bij AA Gent erop en trok hij in januari 2013 op uitleenbasis naar Zulte Waregem.

Anderhalf jaar langs was Conte aan de Gaverbeek een certitude in het elftal van Dury. Scoren deed hij bij Zulte Waregem ook niet al te vaak (vijf doelpunten in 76 wedstrijden), maar met zijn snelheid en acties wekte hij toch de aandacht van Belgische topclubs.

In 2014 verkaste Conte op de slotdag van de mercato voor 1,6 miljoen euro naar Anderlecht. In Brussel speelde hij het eerste seizoen nog geregeld, maar in het seizoen 2015-2016 speelde hij, mede door blessures, amper vijf wedstrijden voor paars-wit.

KV Oostende nam hem in de zomer van 2016 over, maar ook aan de kust sloeg de motor niet echt aan. In twee seizoenen kwam hij niet verder dan 23 wedstrijden, al werd hij tussendoor ook voor een half seizoen uitgeleend aan Waasland-Beveren. KV Oostende besloot het aflopend contract van Conté niet te verlengen voorbije zomer, waardoor hij op zoek moest naar een nieuwe club.

PFC BEROE STARA ZAGORA

En die nieuwe club vond de 42-voudige international van Guinée in Bulgarije, meer bepaald bij PFC Beroe Stara Zagora. Hij scoorde al zes doelpunten in twaalf wedstrijden.

Na een moeizame start is hij vooral de laatste weken enorm op dreef. De voorbije vier wedstrijden was hij al goed voor vijf doelpunten. PFC Beroe, dat Ahmed Touba dit seizoen huurt van Club Brugge, staat momenteel op een zevende stek in de Bulgaarse hoogste klasse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties