Missing link bij Essevee snel terug? Waarom hij zo belangrijk is

Missing link bij Essevee snel terug? Waarom hij zo belangrijk is
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Eind oktober viel Saido Berahino out voor Zulte Waregem. En dat zullen ze bij Essevee wel degelijk geweten hebben, al werd er dankzij Damien Marcq wel opnieuw een (andere) balans gevonden.

Bjordal, Govea, Van Hecke. Doorheen de weken van onbeschikbaarheid van Saido Berahino probeerde Francky Dury verschillende dingen uit. Het laatste probeersel - met Marcq naast Seck achter de creatieve jongens - zorgde op Mechelen voor een nieuwe evenwicht én een overwinning.

Maar de weken ervoor was Berahino wel enorm belangrijk gebleken. De transfervrije speler met adelbrieven in Engeland is bijzonder belangrijk, zeker in de wisselwerking met Larin. Die stond de voorbije weken meermaals te 'zoeken' naar zijn maatje.

Maatje Larin

"Het was voor iedereen zoeken zonder Saido", klonk het meermaals bij Francky Dury. "Hij is belangrijk in het radarwerk." En dat bleek ook uit de resultaten de voorbije weken: er werd dan wel 9 op 15 gepakt, zowel tegen Oostende als tegen Waasland-Beveren was het werken en aftasten alvorens er gewonnen werd.

Berahino scoorde dit seizoen al vier keer, maar was vooral in het werken rond de ruimtes van Larin enorm belangrijk. Of hij er tegen Eupen opnieuw bij zal zijn? Het is afwachten, maar Essevee kan hem zeker gebruiken in de strijd om play-off 1. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties