Verwarring troef bij de refs, die nu zelf getuigen: "Inconsequentie bij het Referee Department"

Redactie
| 18 reacties
Verwarring troef bij de refs, die nu zelf getuigen: "Inconsequentie bij het Referee Department"
Foto: © photonews

De scheidsrechters kwamen dit weekend opnieuw onder vuur te liggen en dat is niet voor het eerst dit seizoen. Wat blijkt: ook de refs zelf zijn het spoor bijster ... door de verklaringen van het Referee Department.

Elke week komt het Referee Department van de KBVB met enkele verklaringen naar buiten over VAR-momenten van het voetbalweekend.

En die zouden voor de refs soms voor extra verwarring zorgen, waardoor ze op de duur het spoor helemaal bijster raken. Daarover luidop spreken is nog steeds onmogelijk, omdat dat niet mag van de scheidsrechtersbazen.

Inconsequentie

“Voor ons, de scheidsrechters, zijn de regels en richtlijnen duidelijk. Maar vergelijkbare fases worden achteraf anders beoordeeld. Zowel bij tackles als handsballen merk je inconsequentie", aldus een scheidsrechter anoniem in Het Nieuwsblad.

"De fase met de goal van Club Brugge na de duw op Dessoleil? Dat de VAR niet meer mocht tussenkomen omdat de actie voorbij was, dat was nieuw voor mij", aldus een andere ref. Frank De Bleeckere van zijn kant liet weten dat er voor de play-offs nog eens wat duiding zal worden gegeven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties