Racing Genk hoopt vandaag nog nieuwe coach voor te stellen
Jens Nimmegeers
| 41 reacties

Racing Genk wil de onderhandelingen met Jess Thorup vandaag afronden

Racing Genk hoopt vandaag nog nieuwe coach voor te stellen
Foto: © photonews

Bij Racing Genk willen ze vandaag nog de onderhandelingen afronden met hun nieuwe coach. De Limburgers waren op zoek naar een opvolger voor de ontslagen Hannes Wolf en bleven niet bij de pakken zitten.

Vrijwel meteen ging het bestuur van Racing Genk op zoek naar een nieuwe coach. Verschillende namen werden genoemd. Franky Vercauteren, Jess Thorup, Laszlo Bölöno,... Allemaal trainers die dit seizoen al aan de kant werden gezet in de Jupiler Pro League.

Die laatste kon vrijwel meteen geschrapt worden. Racing Genk wil blijven staan voor verzorgd en offensief voetbal en de behoudende aanpak van Bölöni zou niet matchen. De Deen Jess Thorup daarentegen bewees bij Gent offensief voetbal op de mat te kunnen brengen.

Maar toch ging Genk voor Franky Vercauteren. Die kent de club natuurlijk al van in zijn vorige periode bij de club, toen hij Racing Genk kampioen maakte. En met zijn strenge aanpak zou hij de kleedkamer weer naar zijn hand kunnen zetten. Vercauteren en Racing Genk waren in vergevorderde onderhandelingen, maar gisteren geraakte bekend dat beide partijen er niet uit geraakten.

Vol voor Thorup

En dus kiest Racing Genk voor Jess Thorup. De club wil liefst vandaag nog de onderhandelingen met de Deense coach afsluiten, om hem zo snel mogelijk voor de groep te zetten. Met Thorup kiest Racing Genk opnieuw voor aanvallend voetbal en een echte gentlemen.

De motivatie bij Thorup zal er ook zijn om het ongelijk van AA Gent te bewijzen. Daar werd hij ondanks twee sterke seizoenen al vrij snel opzijgezet, na een zwakke seizoensstart. Zijn opvolger Laszlo Bölöni deed het niet veel beter en werd na drie speeldagen al op straat gezet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties