Wesley Sonck ziet specifieke kwaliteit bij Karel Geraerts: "Tegenwoordig enorme surplus"

Wesley Sonck ziet specifieke kwaliteit bij Karel Geraerts: "Tegenwoordig enorme surplus"

Karel Geraerts is de nieuwe trainer van Union. Geen verrassing voor Wesley Sonck.

De twee speelden samen bij Club Brugge. Uit die periode zijn heel wat trainers voortgekomen en dat is volgens Sonck geen verrassing. Clement, Hoefkens en Leko gingen Geraerts al voor.

“Je ziet aan sommige spelers meteen dat ze trainer kunnen worden. Al die jongens dachten vroeger al mee op tactisch vlak en straalden een soort leiderschap uit”, zegt Sonck bij Sporza. “Clement, Hoefkens en Karel zijn ook allemaal werkers. Alles wat die doen, doen ze aan 100%.”

Mazzu opvolgen wordt alvast geen gemakkelijke opdracht, maar een vergiftigd geschenk wil Sonck het zeker niet noemen. “Dat denk ik niet, Union zal ook wel doorhebben dat het een uniek seizoen was en dat ze de doelstellingen komend jaar moeten bijschaven. Ik veronderstel dat die zaken intern wel besproken zijn.”

De grootste troef wordt volgens Sonck ongetwijfeld de communicatie van Geraerts. “Karel is heel menselijk en kan goed om met de spelers. Dat is tegenwoordig een enorme surplus. Als je daar nog wat tactische bagage bij kan doen, kom je al heel ver. Hij gaat het op zijn eigen manier aanpakken, spelers heel individueel benaderen. Welk systeem hij zal spelen, zal dus ook afhangen van de spelers die er zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties