Referee Department komt met heel duidelijke reactie op penalty van KV Mechelen

Referee Department komt met heel duidelijke reactie op penalty van KV Mechelen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als er één onderwerp van discussie was afgelopen weekend, dan was het wel de penalty die KV Mechelen de overwinning schonk op bezoek bij STVV.

Niemand op het veld of in de tribune begreep waarom KV Mechelen een strafschop kreeg. Ook tijdens de live-uitzending vroeg iedereen zich af wat er precies gebeurde.

Bij een vrije trap voor KV Mechelen kopte Alessio Da Cruz naar doel. De bal raakt STVV-speler Taichi Hara van dichtbij in het strafschopgebied. De scheidsrechter liet verder spelen, maar de VAR vroeg een ‘on-field review’ aan, omdat Hara de bal raakt met de elleboog en arm die weg is van het lichaam.

De scheidsrechter bekeek de beelden die hij van de VAR kreeg en besliste inderdaad om een strafschop toe te kennen. “Het Professional Refereeing Department steunt de ‘on-field review’ en de eindbeslissing van de scheidsrechter”, verklaarde Frank De Bleeckere in de review van het voorbije weekend.

KV Mechelen scoorde de penalty. Het enige doelpunt van de wedstrijd leverde de troepen van trainer Steven Defour de overwinning op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties