De Brugse zoektocht naar een opvolger voor Hans Vanaken: Scandinavisch geweld of briljant wegplukken bij concurrentie

De Brugse zoektocht naar een opvolger voor Hans Vanaken: Scandinavisch geweld of briljant wegplukken bij concurrentie

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Club Brugge is de zoektocht naar een vervanger voor Hans Vanaken ondertussen volop bezig. Diverse profielen liggen ondertussen op tafel.

Met Igor Thiago vond Club Brugge meer dan waarschijnlijk al een spits, terwijl Barbera en Skoras al geofficialiseerd werden.

Maar om Hans Vanaken op termijn op te volgen is het team ook nog op zoek naar een echte tien, een spelmaker.

En die hebben ze nu misschien wel gevonden, want blauw-zwart heeft verschillende pistes op het oog als het gaat over die positie.

Hugo Vetlesen

Hugo Vetlesen speelt voor Bodo/Glimt en heeft nog een contract tot midden 2025. In 2022 was hij goed voor 16 doelpunten en 12 assists.

© photonews

Dit seizoen heeft hij in zeven wedstrijden in de Noorse Eliteserien al twee keer gescoord. Hij zorgde ook al voor één assist en blijft het zo goed doen. Ook Feyenoord wil hem graag, de prijs zou kunnen oplopen richting vijf miljoen euro.

Abdelkader Kadri

Club zou zijn oog hebben laten vallen op de Algerijn Abdelkahar Kadri (22) van KV Kortrijk. Kadri was tot het WK out met een knieblessure, maar speelde nadien wel heel wat.

In 15 matchen scoorde hij 4 keer en gaf hij 1 assist voor KVK. De Algerijn is een aanvallende middenvelder en zou dus een optie voor de toekomst zijn voor de plek van Hans Vanaken. 

Kadri Abdelkahar
© photonews

Kadri ligt wel nog tot midden 2026 vast bij KV Kortrijk en zou een marktwaarde hebben van zo'n 1,8 miljoen euro. Toch zou Club zo'n 6 miljoen euro willen betalen voor Kadri.

Amir Gigovic

Club Brugge heeft enkele weken geleden ook al de jacht geopend op Armin Gigovic. Gigovic staat nog steeds te boek als een toptalent in Zweden en maakt ook indruk in Denemarken.

Momenteel is de 21-jarige middenvelder op huurbasis uitgeleend aan Midtjylland door het Russische Rostov. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties