Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Kehrweg Stadion
Lierse vernedert Eupen
Ronny anthonis

Een maat voor niks, die bekerwedstrijd tussen tweedeklasser Eupen en Lierse. De Pallieters haalden zwaar uit en de score liep op tot maar liefst 7-0. Eupen dat Westerlo uitschakelde ligt nu zelf uit het tornooi ten voordele van de fris spelende en herboren Lierenaars.

We waren nog geen zes minuten ver of Eupen wist op eigen veld al hoe laat het was, twee doelpunten op evenveel minuten. Na vier minuten al kon Imschoot het eerste doelpunte tegen de netten prikken. Twee minuutjes later diende de 0-2 zich al aan, Raeymaeckers kon na een mooie solo afleggen voor Solari, hij kon de tweede Lierse-treffer van de avond binnenduwen.  Na de vroege voorsprong liet Lierse het tempo dermate zakken zodat ook Eupen wat kon meevoetballen, verder dan een schotje van Andersen kwam het echter niet. Integendeel, het doelpunt viel aan de overkant, Esteban Solari tekende na 25 minuten voor zijn tweede treffer van de avond. Alweer twee minuten later toverde een weer fantastische Mitu een lobje uit zijn voeten. 4-0 bij de rust, kwalificatie toen al binnen voor Lierse.

Ook in de tweede helft hetzelfde scenario, Lierse hoefde zelfs niet meer door te drukken om aan kansen te komen en Eupen wou wel maar kon niet. Raeymaeckers  zette vijf minuten na rust al de forfaitscore op het bord na slecht uitverdedigen van de Eupen-doelman. Verdediger Fassotte tekende voor de 0-6. Lierse kreeg zowaar ook nog een penalty, die andere verdediger, Igor Nikolovski kon deze verzilveren en de 0-7-score op het bord zetten.

Lierse bekert zonder problemen verder, voor Eupen is het bekeravontuur voorbij.